Kinija įves muitus 75 mlrd. dolerių vertės JAV prekėms

Atsakydama į JAV įvestus muitus, Kinija paskelbė įvesianti baudžiamuosius muitus amerikietiškų prekių importui. Dalis muitų JAV prekėms įsigalios rugsėjo 1 d., likę muitai – gruodžio 15 d.

Muitų tarifai 5 078 prekių grupėms sieks nuo 5 iki 10 proc., pranešė Kinijos valstybės tarybos muitų tarnyba.

Pekinas nuo gruodžio 15 d. taip pat įves 25 proc. muitus JAV automobiliams ir 5 proc. muitus automobilių dalims.

Anksčiau šiemet, vykstant prekybos deryboms, Kinija geranoriškai atšaukė muitus amerikietiškiems automobiliams ir automobilių dalims.

Vis dėlto, JAV sprendimas didinti muitus kiniškoms prekėms „lėmė nuolatinę Kinijos-JAV ekonominių ir prekybos įtampų eskalaciją, pažeidžiant šalių lyderių pasiektus susitarimus Argentinoje ir Osakoje“, teigiama Kinijos valstybės tarybos muitų komisijos tarnybos pranešime.

Donaldas Trumpas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pernai Argentinoje ir šiemet Japonijoje vykusiuose Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikimuose sutarė deeskaluoti prekybos karą.

D. Trumpas, anksčiau įvedęs muitus 250 mlrd. dolerių vertės kiniškoms prekėms, nutarė nuo rugsėjo 1 d. ir gruodžio 15 d. įvesti muitus dar 300 mlrd. dolerių vertės prekėms iš Kinijos.

Prekybos karas tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų prasidėjo pernai. Jungtinės Valstijos kaltino Pekiną verčiant Jungtinių Valstijų bendroves, veikiančias Kinijoje, dalytis technologijomis su vietiniais partneriais ir perduoti intelektinės nuosavybės paslaptis.

Pati Kinija tai neigia. D. Trumpo administracijos pareigūnai taip pat prieštarauja Kinijos keliamiems prekybos barjerams, kaip valstybinėms subsidijoms, reguliavimui, verslo licencijavimo procedūroms, prekių standartų priežiūrai ir kitoms praktikoms, kurios, esą užveria Kinijos rinką užsienio įmonėms arba suteikia vietos įmonėms nesąžiningą pranašumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kolkas

kolkas portretas
tik popieriukai bet po to isilbeges ir tornadas tik dar neaisku koks karinis ar pilietynis jav jau pilietynis bet kinai nedaleis o griebsis karinio o rusas stebes o po to kai /kolegos/ apsipesios prisijungs prie 1 is ju kad 3 pribaigd tik dar nezinia kas tas 3?.........

KUMETYNAS V RUŽJO!!! :-D

KUMETYNAS V RUŽJO!!!  :-D portretas
LAVINA DIDĖJA..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių