Kinija ir Vengrija pasirengusios bendradarbiauti siekiant užbaigti karą Ukrainoje

Kinija ir Vengrija yra pasirengusios bendradarbiauti su „taiką mylinčiomis tautomis“, kad būtų užbaigtas karas Ukrainoje, pirmadienį pareiškė Pekino diplomatijos vadovas.

Wang Yi (Vang I) kalbėjo Budapešte, tvyrant įtampai dėl JAV kaltinimų, kad Pekinas svarsto galimybę apginkluoti Rusiją jos kare prieš Ukrainą.

Pekinas tokius kaltinimus atmeta.

„Kinija ir Vengrija džiaugiasi galėdamos dirbti kartu su kitomis taiką mylinčiomis šalimis, kad būtų kuo greičiau užbaigtas dabartinis karas“, – pagal oficialų vertimą sakė Wang Yi.

„Norėtume, kad šalys grįžtų prie derybų stalo“, – pridūrė jis, pakartodamas raginimą paremti Kinijos pasiūlymą nutraukti karą.

Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto (Pėteris Sijartas) teigė palankiai vertinantis Kinijos poziciją, kuria siekiama „kuo greičiau įtvirtinti taiką“.

Wang Yi taip pat sveikino Vengrijos vyriausybės „Kinijos atžvilgiu draugišką politiką“ ir dėkojo Budapeštui už „teisėtų Kinijos pozicijų palaikymą tarptautiniuose ir daugiašaliuose forumuose“.

„Nors Kinija ir Vengrija yra geografiškai toli viena nuo kitos“, jų santykiai „vystosi labai gerai“, pridūrė jis.

Sekmadienį Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pakvietė Wang Yi į privačią vakarienę, pranešė Vengrijos naujienų agentūra MTI.

Vyriausiasis kinų diplomatas, kuris pastarosiomis dienomis lankėsi keliose Europos sostinėse ir dalyvavo Miuncheno saugumo konferencijoje, vėliau vyks į Maskvą.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVengrijaKinijaWang YiPeteris Szijjarto

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių