Kim Jong Unas apsilankė karinės aviacijos gamykloje Rusijos Tolimuosiuose Rytuose

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas), viešintis Rusijoje, po susitikimo su šios šalies prezidentu Vladimiru Putinu penktadienį atvyko į svarbų pramoninį miestą aplankyti karinės aviacijos gamyklos, pranešė Rusijos agentūros.

Istorinėms sąjungininkėms taikomos visuotinės sankcijos – Maskvai dėl karo Ukrainoje, o Pchenjanui – dėl branduolinių bandymų. Kim Jong Uno vizitas taip pat sukėlė Vakarų sąjungininkų susirūpinimą susirūpinimą dėl galimų neteisėtų ginklų sandorių.

Praėjus dviem dienoms po susitikimo su V. Putinu kosmodrome „Vostočnyj“, Šiaurės Korėjos vadovo neperšaunamas traukinys atvažiavo į Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esantį Komsomolską prie Amūro, kur jis buvo sutiktas su gėlėmis, muzika, šokių grupe ir šventiniais duonos kepalais, pranešė agentūra „Interfax“.

Retai iš savo šalies išvykstantis Kim Jong Unas atvyko į svarbų Rusijos pramonės centrą aplankyti karinės ir civilinės aviacijos gamyklos.

Kol Pchenjanas siekia Maskvos pagalbos plėtojant savo raketų programą, JAV pareigūnų ir ekspertų teigimu, Rusija yra suinteresuota pirkti Šiaurės Korėjos amuniciją, kurią galėtų naudoti savo kare Ukrainoje.

Naujienų agentūra TASS pranešė, kad Kim Jong Unas apsilankė garsiojo sovietų kosmonauto Jurijaus Gagarino – pirmojo į kosmosą pakilusio žmogaus – vardu pavadintoje aviacijos gamykloje. Nurodyta, kad joje gaminami Rusijos naikintuvai Su-35 ir Su-57.

Kai Kim Jong Uno traukinys, iš Pchenjano išvykęs sekmadienį, antradienį atvyko į Rusiją, Šiaurės Korėjos lyderiui pasienyje buvo įteikta pasirašyta J. Gagarino nuotrauka.


Šiame straipsnyje: Kim Jong UnasRusijaaplankė karinės aviacijos gamykląkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių