Kijevas smerkia EP narių vizitą Kryme per balsavimą dėl Rusijos konstitucijos pataisų

Kijevas trečiadienį pareiškė protestą dėl europarlamentarų, įskaitant Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto narį bei asociacijos „Prancūzijos ir Rusijos dialogas“ vadovą Thierry Mariani (Tjeri Marianį), taip pat atskirų Vokietijos, Švedijos ir Bulgarijos piliečių vizito į Rusijos aneksuotą Krymą.

„Šis vizitas vykdomas pažeidžiant Ukrainos įstatymus dėl patekimo į laikinai okupuotą teritoriją ir neturi oficialaus statuso“, – komentavo Ukrainos užsienio reikalų ministerija.

Kijevo teigimu, vykstančio balsavimo dėl Rusijos konstitucijos pataisų Krymo ir Sevastopolio teritorijose rezultatai teisiniu požiūriu yra niekiniai, todėl jų nepripažins nei Ukraina, nei tarptautinė bendruomenė.

URM perspėjo, kad už balsavimo organizavimą ir vykdymą atsakingi asmenys bus patraukti atsakomybėn pagal Ukrainos įstatymus.

„Ukraina ragina tarptautinę bendruomenę didinti spaudimą valstybei agresorei, be kita ko, įvedant asmenines sankcijas neteisėto balsavimo organizatoriams laikinai okupuotos Krymo autonominės respublikos teritorijoje ir Sevastopolio mieste“, – rašoma ministerijos pareiškime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

dieduk pradek dometis

dieduk pradek dometis portretas
kinija susivaldo kazkaip, usa susivaldo, indija susivaldo, ir kiti, o rusija kazkodel su kosminiu administracijos aparatu sunku. Ten kas, oras medziai kitokie? Maziau geriant daugiau dirbant sunkumo maziau. Putinas bemokslis todel jam ir sunku.

Tam diedukui

Tam diedukui portretas
Siūličiau pagyventi Rusijoje,tada gali lyginti su Lietuvą.

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
žmonės mato geras permainas po JELCINO sunaikintos ,pragertos Rusijos,po Gorbačiovo nusikaltėlio reformų,kada atominių galvučių dar nespėjo čiurkom parduoti.Plyginti Rusija tada ir dabar,tai kaip sviestą su mėšlu sulygint.Tokią šalį suvaldyti sunku.Lietuvoje ,nors gyventojų,kaip rusijos vidutiniame mieste,bet tvarka prastesnė.Vagys valstybininkai vagia nebaudžiami biudžetą,visi valstybiniai užsakymai tik per otkatus,teismai,pagal piniginės storumą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių