KGB agentu dirbęs V. Putinas patenkintas savo profesijos pasirinkimu

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, anksčiau dirbęs Sovietų Sąjungos KGB agentu, ketvirtadienį pareiškė esąs patenkintas savo profesijos pasirinkimu ir pridūrė, kad dabar jam patys įdomiausi dalykai – genetika ir dirbtinis intelektas.

„Ilgai rinkausi savo profesiją. Kaip žinote, anuomet mokiausi tuomečio Leningrado, dabartinio Sankt Peterburgo valstybinio universiteto teisės fakultete. Esu patenkintas savo pasirinkimu“, – Kremliaus vadovas sakė per vieną profesinio orientavimo forumą abiturientams surengtoje atviroje pamokoje, kai buvo paklaustas kokį darbą pasirinktų dabar.

„Kalbant, kas mane labiausiai traukia iš visko, kas vyksta mūsų dienomis – tai, be abejo, genetika ir dirbtinis intelektas“, – pridūrė V. Putinas.

1975 metais baigęs Leningrado universitetą V. Putinas įstojo į KGB kadrų mokyklą ir vėliau pradėjo dirbti šioje saugumo agentūroje. 1985–1990 metais jis dirbo agentu tuometės Rytų Vokietijos mieste Dresdene. Iš KGB jis pasitraukė 1991 metų rugpjūčio 20-ąją, komunistinio režimo šalininkų pučo prieš prezidentą Michailą Gorbačiovą antrąją dieną.

1998–1999 metais V. Putinas vadovavo Rusijos federalinei saugumo tarnybai (FSB), KGB paveldėtojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Visi Putino kolegos Lietuvoje pritaria genialiam Putino pasirinkimui.

taigi

taigi portretas
Draugės Red Dalios kolega

Kazys Vytautas

Kazys Vytautas portretas
O Lietuvoje būti VSD darbuotoju yra labai garbinga. Pažiūrėkit, kiek Rusijos šnipų sugauta per gerą dešimtmetį. Pagarba mūsų nenuilstantiems Tėvynės gynėjams.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių