Keliems šimtams tūkstančių protestuotojų Baltarusijoje – palaikymas iš ES

Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrelis (Žozepas Borelis) sekmadienį išreiškė palaikymą baltarusiams, protestuojantiems prieš valdžios vykdomus žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių pažeidimus ir rinkimų klastojimą.

„Šimtai tūkstančių baltarusių šiandien išėjo į taikią demonstraciją, reikalaudami politinių kalinių išlaisvinimo, kaltųjų dėl milicijos smurto teisminio persekiojimo ir tikrų rinkimų“, – sekmadienio vakarą tviteryje parašė J. Borrelis.

„ES palaiko baltarusių tautą“, – pabrėžė ES diplomatijos vadovas.

Minske sekmadienį vyko didelis Aliaksandro Lukašenkos priešininkų mitingas. Remiantis žiniasklaidos vertinimais, akcijoje prieš rinkimų klastojimą ir policijos smurtą dalyvavo keli šimtai tūkstančių žmonių.

Prezidento rinkimai Baltarusijoje įvyko rugpjūčio 9 dieną.

Remiantis oficialiais rezultatais, dabartinis prezidentas A. Lukašenka, einantis pareigas nuo 1994 metų, laimėjo rinkimus triuškinama persvara prieš kitus kandidatus.

Paskelbti rinkimų rezultatai sukėlė masinius protestus, kurie tęsiasi iki šiol. Buvo sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Tirono Lukošenkos režimą ir jo kolūkinę ožką myli tik iškrypėliai čabanai, turintys naudos iš to.

Rusai sakot okupantai

Rusai sakot okupantai portretas
Tai blogai istorija zinot.O Hitleris nieko nesako,kuris sukele 2aji pasaulini kara,o kad Amerika sprogdina per amzius musulmonus ir nieko nesako.Atsirado mat Amerika svajoniu salis,kriminaline ir teroristine.Jusu zinios lygios 0 ir uzimat melu.

pritariu

pritariu portretas
> anonimas. Taip ,taip yra gerų ir blogų okupantų , o padlaižių visada atsiras.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių