Karališkųjų įžymybių mėgėjams atveriama nauja erdvė: galima pamatyti ypatingą reginį

Londono karališkųjų įžymybių mėgėjams atveriama nauja erdvė pasižvalgyti. Nusipirkę 32 svarus kainuojantį bilietą į Bakingamo rūmus, visi smalsuoliai pirmą kartą galės pamatyti garsųjį kambarį, vedantį į visiems gerai žinomą balkoną, iš kurio britams ir visam pasauliui mojuoja karališkoji šeima per ypatingus renginius. Tiesa, į patį karališkąjį balkoną patekti, deja, negalėsite.

Paskutinį kartą visa karališkoji šeima buvo susirinkusi į Bakingamo rūmų rytinio sparno balkoną per ceremoninį 75-ąjį karaliaus Karolio III gimtadienį, kuris, kaip įprasta, švenčiamas vasarą, nors karalius yra gimęs lapkritį.

Balkonas tikrai įžymus – vien dėl karaliaus motinos Elžbietos II, kuri daug dešimtmečių buvo pirmoji šiame balkone, o dar 1945 metais, kartu su premjeru Vinstonu Čerčiliu, pasveikino savo pavaldinius pergalės Antrajame pasauliniame kare proga.

Kai esate rūmuose, gali atrodyti kiek keistoka, kad šis kambarys atrodo mažesnis nei galima tikėtis.

Dabar, po penkerius metus trukusios rytinio rūmų sparno remonto, Bakingamo rūmų lankytojai galės pamatyti iš kur karališkoji šeima žengia į garsųjį balkoną.

„Kai esate rūmuose, gali atrodyti kiek keistoka, kad šis kambarys atrodo mažesnis nei galima tikėtis. Bet būtent čia karališkoji šeima susirenka ir pabendrauja per tas dideles progas. Prieš tai, kai atsidaro šios durys ir jie gali išeiti ir pamatyti susirinkusią publiką. Čia ateisiantiems lankytojams šios durys liks uždarytos, bet jie galės šį tą pamatyti pro užuolaidas“, – kalbėjo SKY reporterė Rhiannon Mills.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Rytinis karališkosios rezidencijos Londone sparnas buvo baigtas statyti 1850 metais. Dabar jis visiškai renovuotas ir pasiruošęs priimti lankytojus, kurie galės pamatyti jo kambarius, sales ir įspūdingą meno kolekciją. 

„Ji taip pat pasakoja istoriją, kolekcionavimo istoriją nuo pat Jurgio IV laikų. Daugelis šiame korpuse esančių daiktų atkeliavo iš Braitono paviljono, jo malonumų rūmų pietinėje pakrantėje. Taip pat ji daug pasakoja apie karalienę Viktoriją ir princą Albertą, apie tai, kaip jie pastatė šį sparną, kaip jame gyveno ir juo naudojosi“, – pasakojo karaliaus meno kūrinių inspektorė Caroline de Guitaut.

Būtent šiuose rūmuose bus galima pamatyti ir pirmąjį oficialų dabartinio karaliaus – Karolio III portretą, kurį nutapė Džonatanas Jeo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių