Kanada: policija Otavoje iš protestuotojų konfiskavo daugiau kaip 3 tūkst. litrų degalų kanistruose

Kanados policija iš Otavoje protestuojančių tolimųjų reisų vairuotojų konfiskavo daugiau kaip 3 tūkst. litrų degalų, kuriuos jie laikė kanistruose specialiai įrengtose stotelėse.

Tai pirmadienį pranešė televizijos kanalas CTV.

Jo žiniomis, policijos reidas buvo surengtas naktį į pirmadienį. Policija įspėjo, kad asmenys, tieksiantys demonstrantams degalus, bus sulaikyti.

Sekmadienį už pasipriešinimą policijai ir kitus teisės pažeidimus buvo sulaikyti septyni žmonės. Iš viso nuo sausio 29 d. iškelta daugiau kaip 60 bylų, susijusių su protesto akcija.

Otavos meras Jimas Watsonas pirmadienį žurnalistams pareiškė, kad valdžia ketina „taikiai užbaigti protesto akciją“. Sekmadienį jis teigė, kad Kanados sostinės valdžia ir policija nebekontroliuoja situacijos, susidariusios dėl vairuotojų protestų.

Manifestantai reikalauja, kad federalinė ir regionų valdžia atšauktų visus ribojimus, įvestus dėl koronaviruso pandemijos. Policijos duomenimis, savaitgalį protesto akcijose dalyvavo daugiau kaip 5 tūkst. žmonių, taip pat per 1 tūkst. sunkvežimių ir kitokių automobilių.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau kartu su šeima sausio 29 d. dėl saugumo paliko savo rezidenciją sostinėje, o sausio 31 d. pranešė, kad užsikrėtė koronavirusu. Jis pareiškė neketinąs vesti derybų su protestuotojais Otavoje ir pavadino juos marginalia mažuma.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kanadiečiai pasidarė pramogą

Kanadiečiai pasidarė pramogą portretas
Per gerai gyvena kanadiečiai. Buvau, gyvenau, žinau. Nebežino kaip išsidirbinėti.

kazin

kazin portretas
Kokioj TOI-TOI budelel dabar tupi tas Trud'as...

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Matote, kas darosi pasaulyje? Globalizacijos procesui, kaip ir viruso suvaldymui, visur vadovauja tas pats organas su Sorošu! Valstybių valdžios už tokį paklusnumą plaunasi didžiulius pinigus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių