K. Starmeris leido suprasti, kad Ukraina gali naudoti JK tiekiamas raketas smogti Rusijai

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Keiras Starmeris leido suprasti, kad Ukraina gali naudoti Jungtinės Karalystės tiekiamas ilgojo nuotolio raketas smogti į karinius taikinius Rusijoje.

Skrisdamas į Vašingtoną dalyvauti NATO 75-mečio viršūnių susitikime, K. Starmeris žurnalistams sakė, kad sprendimus, kaip panaudoti britų tiekiamas raketas „Storm Shadow“, priima Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

JK karinė pagalba yra „skirta gynybos tikslams, bet Ukraina pati sprendžia, kaip ją panaudoti šiems gynybiniams tikslams“, sakė K. Starmeris, praėjusį penktadienį tapęs JK lyderiu po triuškinamos jo Leiboristų partijos pergalės per rinkimus.

Jo pasisakymai patvirtina, kad leiboristai laikosi tokios pačios pozicijos dėl iš oro paleidžiamų raketų, kaip ir ankstesnės konservatorių vyriausybės, vadovaujamos Rishi Sunako, Liz Truss ir anksčiau Boriso Johnsono.

Didžioji Britanija yra viena tvirčiausių Kyjivo sąjungininkių nuo pat Rusijos prezidento Vladimiro Putino 2022 m. vasarį pradėtos plataus masto invazijos į kaimyninę Ukrainą. Ukrainos kovai JK skyrė pinigų, ginklų ir moko jos karius. Didžioji Britanija buvo pirmoji šalis, suteikusi Ukrainos kariuomenei ilgesnio nuotolio ginklus, pernai gegužę ji pranešė siunčianti raketas „Storm Shadow“.

K. Starmeris per NATO viršūnių susitikimą, kuriame susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, ketina dar kartą patvirtinti Didžiosios Britanijos paramą Ukrainai ir „nepajudinamą įsipareigojimą“ Vakarų kariniam Aljansui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik tai

Tik tai portretas
tas buožgalvis nespėjęs apšilti ministro kėdėje nepagalvojo kad RUSIJOS raketos gali smogti Britanijai ir kas tada ????

nespėjo

nespėjo portretas
atsisėst ant kėdės ......... o jau šlapias
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių