K. Middleton pirmą kartą po vėžio gydymo pasirodė viešumoje: su vyru vyko į svarbią vietą

  • Teksto dydis:

Velso princas Williamas kartu su žmona Catherine ketvirtadienį, pirmą kartą nuo tada, kai ji baigė vėžio gydymą, pasirodė viešumoje, rašoma BBC.

Kaip skelbia BBC, karališkoji pora netikėtai pasirodė Sautporte, šiaurės vakarų Anglijoje, kur jie surengė privatų susitikimą su bendruomene, norėdami parodyti paramą šeimoms ir pažiūrėti, kaip miestas atsigauna po liepos mėnesį įvykdyto išpuolio peiliu, per kurį žuvo trys vaikai.

Pora susitiko su netektį patyrusiomis šeimomis ir skubios pagalbos darbuotojais, kuriuos princas Williamas pavadino „didvyriais“.

Tai buvo pirmasis oficialus Catherine viešas vizitas po to, kai ji baigė chemoterapinį gydymą. Šis vizitas visus nustebino, nes po vėžio diagnozės, moteris viešai pasirodė vos keliuose iš nedaugelio renginių.

Karališkieji šaltiniai teigia, kad ji nusprendė prisijungti prie princo Williamo, jog parodytų savo „palaikymą, empatiją ir užuojautą vietos bendruomenei“.

Catherine apkabino kai kuriuos skubios pagalbos darbuotojus, o ugniagesių vadas Philas Garriganas pasakė, kad „mato juose vyraujančias emocijas“.

Scanpix nuotr.

6 metų Bebe King, 7 metų Elsie Dot Stancombe ir 9 metų Alice Dasilva Aguiar žuvo 2024 m. liepos 29 d. per išpuolį prieš vaikų šokių grupę.

Dar dešimt žmonių, iš kurių aštuoni – vaikai, buvo sužeisti per dūrius.

17 metų Axelis Rudakubana buvo suimtas įvykio vietoje ir jam pareikšti kaltinimai dėl daugybės žmogžudysčių ir pasikėsinimo nužudyti.

Scanpix nuotr.

Karališkoji pora 90 minučių kalbėjosi su trijų vaikų šeimomis, o vėliau per susitikimą Sautporto bendruomenės centre perdavė šeimų padėkas greitosios pagalbos tarnyboms, papasakojo apie savo gerovės ir psichinės sveikatos apsaugos svarbą.

Pora paaukojo lėšų rinkimo akcijai, kad suteiktų fizinę ir psichologinę pagalbą policijos ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojams, patekusiems į išpuolį ir po jos kilusias riaušes.

Scanpix nuotr.

Pranešime socialinėje žiniasklaidoje princas Williamas ir Catherine teigė, kad jų vizitas Sautporte buvo „galingas priminimas, kaip svarbu palaikyti vienas kitą po neįsivaizduojamos tragedijos“.

Buvęs viršininkas Andy Rhodesas vizitą apibūdino kaip „didžiulį postūmį“ skubios pagalbos darbuotojams.

„Tai buvo gana emocinga“, – sakė jis.

Savo vizitu Sautporte princas Williamas ir Catherine ketino parodyti bendruomenei, kad siaubingas įvykis nebuvo pamirštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių