K. Karinis: Latvijai svarbu matyti Baltarusiją nepriklausomą ir stabilią

Latvijai svarbu matyti Baltarusiją nepriklausomą ir stabilią, per ketvirtadienį Minske surengtą susitikimą su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka pareiškė Latvijos premjeras Krišjanis Karinis.

„Mums svarbu matyti nepriklausomą, stabilią ir klestinčią Baltarusiją“, – sakė premjeras, pabrėždamas, kad Ryga suinteresuota plėtoti gerus santykius su Minsku.

Jis taip pat pakvietė A. Lukašenką balandį apsilankyti Rygoje.

Per derybas, be kita ko, buvo aptartos dvišalės prekybos perspektyvos ir pasirengimas ledo ritulio čempionatui, kuris 2021 metais vyks Minske ir Rygoje.

„Be galo džiaugiamės, kad kitais metais turėsime galimybę surengti ledo ritulio čempionatą, – pabrėžė K. Karinis. – Ypač malonu, kad Baltarusijos ir Latvijos komandos yra skirtinguose divizionuose, tad čempionato pabaigoje galbūt susitiksime Minske.“

„Neduok Dieve!“ – pajuokavo A. Lukašenka, teigdamas, kad latviai pastaruoju metu baltarusiams sukėlė daug galvos skausmo ant ledo, todėl Minskas sergėtųsi tokio susitikimo.

Šia proga K. Karinis padovanojo A. Lukašenkai ledo ritulininko džemperį su pirmuoju numeriu ir baltarusių lyderio pavarde. Prezidentas savo ruožtu perdavė Latvijos premjerui statulelę, vaizduojančią vieną iš Baltarusijos simbolių – stumbrą.

Derybų pradžioje K. Karinis kalbėjo rusiškai, ir pajuokavo, kad ją geriau supranta nei kalba, todėl yra priverstas pereiti prie anglų kalbos, kad „nepasakytų kažko ne taip“.

„Ar manote, kad suprantu angliškai geriau nei rusiškai? – juokais atsakė A. Lukašenka. – Norėdamas geriau kalbėti rusiškai, mūsų kalba, dažniau lankykitės pas mus.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Miskinis

Miskinis portretas
Kaimynu siuo atveju nepasirinksi,su visais reikia sugyventi diplomatiskai ir tinkamai,kad musu ir kaimynu zmones nebutu supriesinami del politiniu ambiciju,visos valdzios bando pasirodyti kazkuo ipatingos,bet atitinkamai protingais santykiais su kaimynais nepasizymi,liudna ir atrodo kvailoka,nesimokoma arba nenorima mokyttis is istorijos klaidu.Gal musu prezidento uzsienio politika bus protingesne,nes kol kas kiti mus lenkia,ir jie laimes daugiau o mes liksim be nieko....

kokia

kokia portretas
/nepriklausoma/?... juk Akuriame patys gyvena kitu visu saskaitastravas tai rusu ir dujos ju tai labai nepasisakosi juk mes irgi sedim eurosojuzo kiseneje kuria valdo jav infrastukturos neatmetant karines o zmonems reikia ramybes kurios nesuteiks nei 1 imperija besipesanti del viespatavimo ir visi sie politzaidimai tik parodo kokie gobsus ir menkaverciai bedvasiai yra pakliuve valdzion su u spec t pagalba kuri ir islaiko juos kad galetu visus tramdyti darydami kuo daugiau chaoso pasaulyje kuriame gyvena kitu visu saskaita....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių