Jungtinė Karalystė tuština perpildytus kalėjimus paleisdama tūkstančius kalinių

Iš Jungtinės Karalystės kalėjimų antradienį anksčiau laiko paleidžiama tūkstančiai kalinių, vyriausybei siekiant sumažinti kalinimo įstaigų perpildymą.

Neseniai paskelbti duomenys parodė, kad Anglijos ir Velso kalėjimuose kalinių skaičius yra didžiausias per visą istoriją.

Tačiau nerimaudama dėl paleistų kalinių pakartotinio nusikalstamumo, vyriausybė tvirtino, kad jokie smurtautojai negalės būti paleisti anksčiau laiko.

Verslo sekretorius Jonathanas Reynoldsas (Džonatanas Reinoldsas) naujienų televizijai „Sky News“ sakė, kad paleisti 1,7 tūkst. kalinių buvo sunkus sprendimas.

Dauningo gatvė teigė, kad tokia politika reikalinga siekiant išvengti „nekontroliuojamo nusikalstamumo“, kai neseniai nuteisti nusikaltėliai išvengdavo laisvės atėmimo bausmės, nes nebūdavo laisvų vietų.

J. Reynoldsas kaltę suvertė pastarajai konservatorių vyriausybei, kuri per rinkimus liepą neteko valdžios, sakydamas, kad šis sprendimas „turėjo būti priimtas prieš rinkimus“, tačiau ji „nustojo valdyti“.

„Iš visų skandalų, kuriuos paveldėjome, manau, kad kalėjimų sistema, teisingumo sistema yra bene didžiausias iš visų“, – pridūrė jis.

Vyriausiasis probacijos inspektorius Martinas Jonesas (Martinas Džounsas) BBC radijui sakė, kad spaudimas kalėjimams yra didžiulis.

„Tai didžiausias kalinių skaičius, kokį kada nors esame matę šioje šalyje. Kalėjimai yra visiškai arti 100 proc. užpildymo“, – teigė jis.

M. Jonesas įspėjo, kad „neabejotina, jog kai kurie iš jų vėl įvykdys nusikaltimą“, pabrėždamas, kad maždaug trečdalis kasmet iš kalėjimo paleidžiamų asmenų per metus pakartotinai nusikalsta.

J. Reynoldsas tvirtino, kad „jokie už smurtą nuteisti nusikaltėliai, jokie smurtautojai šeimoje negalės“ būti paleisti į laisvę anksčiau laiko, ir pridūrė, kad „užtikrinome šias sustiprintas apsaugos priemones“.

Pastaraisiais mėnesiais kalėjimuose padaugėjo žmonių, nuteistų už dalyvavimą prieš imigraciją nukreiptose riaušėse visoje Anglijoje.

Vyriausybė teigė, kad su neramumais susijusių asmenų nepalies pirmalaikio paleidimo į laisvę planai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kur dingo scotlandjardas ?

Respublika, uz ginklu

Respublika, uz ginklu portretas
Negrus ir muslimus paleidzia kad butu vietos baltiesiems ciabuviams.

ka

ka portretas
patriotus kalins iki galo, o imigrantus nusikaltelius paleis anksciau laiko?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių