JT žmogaus teisių biuras turi pranešimų, kad Izraelio kariai be ilgų svarstymų žudė palestiniečius

Jungtinių Tautų žmogaus teisių biuras paskelbė gavęs pranešimų, kad Izraelio kariai Gazos Ruože „be ilgų svarstymų nužudė“ mažiausiai vienuolika beginklių palestiniečių, tokiu būdu galimai įvykdydami karo nusikaltimą.

OHCHR biuras Ramalos mieste Vakarų Krante pranešė, jog yra teigiama, kad žmogžudystės buvo įvykdytos šią savaitę Gazos miesto Rimalo rajone.

Trečiadienį jis pranešė gavęs „nerimą keliančios informacijos, kad Izraelio gynybos pajėgos (Izraelio kariuomenė) be ilgų svarstymų nužudė mažiausiai vienuolika beginklių palestiniečių vyrų“.

Šis incidentas „verčia sunerimti dėl to, kad galimai buvo įvykdytas karo nusikaltimas“, – teigė biuras, pridurdamas, kad vyrai buvo nužudyti jų šeimų narių akivaizdoje.

Pranešime nurodoma, kad kariai taip pat suvarė moteris ir vaikus į kambarį „ir juos apšaudė arba į kambarį įmetė granatą – pranešama, kad keletas iš jų, įskaitant kūdikį ir vaiką, buvo rimtai sužaloti“.

Vienas Izraelio pareigūnas šiuos teiginius atmetė kaip „gryną šmeižtą“.

„Naujausi pareiškimai – tai dar vienas šališkos išankstinės nuostatos Izraelio atžvilgiu, kurios OCHCHR laikosi jau metų metus, pavyzdys“, – kalbėjo jo tapatybės neatskleisti prašęs pareigūnas.

Izraelio kariuomenė nesuskubo pakomentuoti šio įvykio.

Biuro teigimu, Izraelio kariams jau pirmiau buvo pareikšta kaltinimų tyčia šaudant ir žudant civilius.

Izraelio karas su Gazos Ruožą valdančia „Hamas“ prasidėjo po to, kai spalio 7 d. islamistų grupuotė užpuolė pietų Izraelį ir, Izraelio duomenimis pagrįsto naujienų agentūros AFP skaičiavimu, nužudė maždaug 1 tūkst. 140 žmonių.

„Hamas“ vyriausybės teigimu, per atsakomąjį Izraelio puolimą Gazos Ruože jau žuvo mažiausiai 20 tūkst žmonių, dauguma jų – moterys ir vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vajeęeee!

Vajeęeee! portretas
O palestiniečių teroristai ilgai meldėsi ir atsiprašinėjo , kai spalio 7d užpuolė ir pjaustė žydų vaikams galvas, prievartavo moteris ir t.t. , bei visa muslimų pasaulinė bendruomenė klykavo dėl to iš džiaugsmo, aneeeee? Patys visa tai noriai filmavo ir į internetą siuntė.

Tai

Tai portretas
gal ir kremliaus šaikos žydukus išvardinsit? Putleris (Šelomov), Medvedevas, Žirikas, Soloveičikas, Norkinas, etc. ... Klausimuks: почему Кремлевские евреи ненавидят Киевскиx евреев? Beje, Putleris yra pasakęs: "Евреи -Титульная нация России".

O ŠIANDIEN

O ŠIANDIEN portretas
Tuos žydų fašistus, kaip visada, remia JAV teroristai. Kas ir kada tiems teroristams iš už Atlanto uždės apynasrį?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių