JT: pandemija nesumažino šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijų

Nepaisant to, kad koronaviruso pandemija mažina žmogaus sukeliamas teršalų emisijas, šiemet vis vien didėjo atmosferoje esantis anglies dvideginio lygis, pirmadienį skelbė Pasaulio meteorologijos organizacija (WMO), remdamasi preliminariais duomenimis.

Padaugėjus dėl pandemijos įvedamų apribojimų ir anksčiau šiemet sumažėjus žmogaus veiklai, kasdienis CO2 emisijų lygis sumažėjo 17 proc., lyginant su vidutiniu praėjusių metų lygiu.

Tačiau bendras šių metų poveikis emisijoms bus daug mažesnis ir panašus į kasmet fiksuojamus svyravimus, kasmetinėje ataskaitoje apie šiltnamio efektą sukeliančias dujas, prisidedančias prie globalinio atšilimo, sakė Ženevoje įsikūrusi Jungtinių Tautų (JT) agentūra.

„Su karantinais susijęs emisijų sumažėjimas sudaro tik nedidelį pakitimą ilgalaikėje kreivėje. Mums reikalingas tvarus kreivės plokštėjimas“, – sakė WMO generalinis sekretorius Petteris Taalasas.

CO2 koncentracija atmosferoje pernai padidėjo nuo 407,9 iki 410,5 dalelių, tenkančių milijonui oro dalelių – pasiektas lygis, pusantro karto viršijantis lygį, regėtą pramonės revoliucijos pradžioje 18 amžiuje.

Šiemet koncentracija padidėjo dar labiau, rodo Havajuose ir Australijoje esančių meteorologijos stočių duomenys.

P. Taalasas teigė, kad pandemija neturėtų būti traktuojama kaip sprendimas klimato kaitai, į ją verčiau turėtų būti žvelgiama kaip į galimybę imtis ambicingesnių pastangų sumažinti pramonės, energetikos ir transporto sektorių emisijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
KLIMATO KAITA - YRA GEOFIZINIS PROCESAS!!! JEIGU NORIMA ŠĮ GEOFIZINĮ PROCESĄ PAŽUNTI, BŪTINA PAŽINTI NE TIKTAI M.KOPERNIKO, PRIEŠ 500 METŲ, ATRASTUS PIRMĄJĮ IR ANTRĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, bet ir PRIEŠ 15 METŲ, ASTRONOMO bei GEOFIZIKO, LIETUVIO ROMUALDO ZUBINO, ATRATUS TREČIĄJĮ ir KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS! VISI JIE YRA IŠKLOTI KNYGOSE : ""Perkūnas", "Per praeitį į ateitį", "Pažadinta praeitis", "Praregėjimas", "Praeitis ir ateitis", "Tvanai dievai civilizacijos"?! Beja, pastarojoje knygoje yra įmintas "ŠUMERŲ KARALIŲ SĄRAŠAS" kuriam jau per 450 000 metų!!!!

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Ir nesumažins. Nes atšilimas yra natūralus gamtinis procesas ir vyksta visiškai ne dėl žmonių veiklos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių