JK sako mačiusi JAV žvalgybos informaciją apie Rusijos premijas Talibanui

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace'as (Benas Volisas) antradienį patvirtino matęs JAV žvalgybos pranešimus apie numanomas premijas, esą siūlytas Rusijos Afganistane veikiantiems kovotojams už amerikiečių karių žudymą.

„Žinau apie tuos žvalgybos duomenis“, – per Gynybos pakomitečio posėdį parlamente pareiškė B. Wallace'as, kai buvo paklaustas apie šias premijas.

„Negaliu komentuoti žvalgybos klausimų, bet galiu pasakyti, kad imamės daugybės priemonių, siekdami apginti ir apsaugoti mūsų karius, ginkluotosiose pajėgose tarnaujančius vyrus ir moteris, kai jie būna dislokuojami“, – pridūrė jis.

„The New York Times“ ir kitos JAV žiniasklaidos priemonės pranešė, kad Vašingtonas praėjusią savaitę pradėjo dalintis tokia žvalgybos informacija su Londonu.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) iš pradžių neigė, kad buvo informuotas apie minėtus teiginius, o Baltieji rūmai pirmadienį tvirtino, kad žvalgybos agentūros nebuvo pasiekusios bendro sutarimo, kiek ši medžiaga yra patikima.

Maskva kategoriškai paneigė pareiškimus, kad ji mokėjo Talibano kovotojams pinigus už JAV karių žudymą.

Tačiau B. Wallace'o komentarai liudija, kad išvados buvo pakankamai įtikinamos, kad JAV perspėtų savo artimą sąjungininkę apie galimus pavojus jos pačios pajėgoms Afganistane.

„Nemanau, kad galėčiau pasakyti, jog [britų kariai] susiduria su didesniu pavojumi už „al Qaeda“ ar kitų Afganistano pajėgų kasdien keliamą grėsmę“, – patikino britų gynybos sekretorius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatanas anAnimui

Vatanas anAnimui portretas
Baul telega Subinava. Kryptis aiški?

Anonimas

Anonimas portretas
Ei, jankiai, čemodan, vokzal, go home. Okupantams ne vieta Afganistane. Pagarba talibų partizanams, kad žudot tuos išgamas.

Anonimas

Anonimas portretas
Ei vatniki - čemodan, vokzal, Rossija! Von iz Litvy, svoloči. !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių