JK premjeras atmeta naujojo škotų lyderio raginimą surengti balsavimą dėl nepriklausomybės

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) „tikisi bendradarbiauti“ su naujuoju Škotijos nacionalinės partijos lyderiu Humza Yousafu (Humza Jusafu), bet atmeta jo reikalavimus surengti dar vieną referendumą dėl nepriklausomybės, pirmadienį pareiškė R. Sunako atstovas spaudai.

Škotijos ir visos JK žmonės nori, kad politikai „sutelktų dėmesį į labiausiai jiems rūpimus klausimus: infliacijos mažinimą, pragyvenimo išlaidų problemos sprendimą, eilių (ligoninėse) mažinimą“, pareiškė jis žurnalistams.

H. Yousafas, kuris pirmadienį tapo naujuoju Škotijos pirmuoju ministru, pakeitęs atsistatydinusią Nicolą Sturgeon (Nikolą Sterdžen) valdančiosios Škotijos nacionalinės partijos  lyderio ir decentralizuotos vyriausybės vadovo poste, pažadėjo vadovauti kartai, kuri užtikrins Škotijos nepriklausomybę.

„Škotijos žmonėms dabar labiau nei bet kada anksčiau reikia nepriklausomybės, ir mes būsime ta karta, kuri užtikrins nepriklausomybę“, – pareiškė jis savo pergalės kalboje, kurią pasakė paaiškėjus, kad jis surinko 52 proc. galutinių savo partijos narių balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
Eikit na ...i iš Škotijos JK okupantai.

Anonimas

Anonimas portretas
Nepriklausomybė galima tik atsiskiriant nuo Rusijos. Va jei kokie čiukčiai užsimanytų jos, visi vakarai užsižviegtų palaikydami. Garsiausiai aišku, kvaksėtų lietuviai. Kol dar negavo per snapą.

TAI KUR JŪSŲ "DEMOKRATIJA"?

TAI KUR JŪSŲ "DEMOKRATIJA"? portretas
JAV ir Jungtinė karalystė garsiausiai rėkia dėl demokratijos kitoms šalims. Tik...nemato, kad patys savo demokratiją, pagal Šimonyte, šūduose skandinate.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių