JK parlamentas gruodžio 30-ąją sieks ratifikuoti susitarimą dėl prekybos po „Brexit“

Jungtinės Karalystės parlamentas trečiadienį vėl susirinks ir bandys ratifikuoti susitarimą su Europos Sąjunga dėl prekybos ryšių po „Brexito“, turintį įsigalioti mažiau nei 48 valandomis vėliau.

„Pirmininkas patenkino vyriausybės prašymą atšaukti [Bendruomenių] Rūmus 2020 metų gruodžio 30 dieną 9 val. 30 min., kad parlamentarai aptartų įstatymus dėl susitarimo su ES įsigaliojimo JK teisėje“, – sakoma ketvirtadienį paskelbtame Bendruomenių Rūmų pareiškime.

Britanijos pagrindinė opozicinė Leiboristų partija paskelbė balsuosianti už ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) susitarimą su ES dėl prekybos po „Brexito“.

„Šiandien galiu pasakyti, kad kai šis susitarimas bus pateiktas parlamentui, leiboristai sutiks su juo ir už jį balsuos“, – ketvirtadienį sakė partijos lyderis Keiras Starmeris (Kiras Starmeris).

Jis sakė, kad tai atitinka nacionalinius interesus, nes alternatyva yra „Brexitas“ be susitarimo, tačiau pabrėžė, kad susitarimas nėra toks, kokį žadėjo vyriausybė, ir išreiškė nuogąstavimų dėl pasirengimo pasitraukti iš ES bendrosios rinkos.

ES ir JK ketvirtadienį po kone 10 mėnesių trukusių derybų pasiekė susitarimą dėl prekybos ryšių po „Brexito“, padėsiantį sušvelninti ekonominį smūgį Britanijai pasitraukus iš Bendrosios rinkos ir muitų sąjungos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių