JK kietojo „Brexit“ atveju siūlys ES sunkvežimių vairuotojams atvykti be patikrų

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė paskelbė „Brexito“ be sutarties atveju norinti leisti Europos sunkvežimių vairuotojams atvykti į šalį be patikrų ir besitikinti, kad Briuselis taip pat elgsis lanksčiai, praneša „Reuters“.

Vyriausybė pranešė siūlanti leisti sunkvežimių vairuotojams iš kitų 27 ES valstybių narių į JK įvažiuoti be patikrų, taip užtikrinant tinkamą prekių tiekimo grandinių apsaugą.

„Jungtinė Karalystė turi būti tikra, kad užsienio produkcija gali būti importuojama, o JK produkcija - eksportuojama kaip įprasta“, - teigiama JK vyriausybės pranešime parlamentui.

„Siūlome tokias priemones todėl, kad siekiame suteikti patvirtinimą, jog tarptautiniai krovinių srautai neužstrigs, bei užtikrinti, kad panašius susitarimus priims Briuselis JK vežėjų atžvilgiu“, - tikina Jungtinės Karalystės vyriausybė.

Kol kas ES yra pasiūliusi britams sunkvežimių vairuotojams laisvą važiavimą Bendrijoje devynis mėnesius po kietojo „Brexito“. JK vyriausybė sakė, kad naujausias pasiūlymas yra liberalesnis, ir pridūrė, jog derybos dėl sunkvežimių vairuotojų klausimo su Europos Komisija (EK) jau prasidėjo.

Vežėjų atstovai nerimauja, kad muitinės patikros įvedimas didžiuosiuose uostuose, įskaitant ir Doverio uostą, gali užkimšti kelius ir padaryti žalą prekybai. Sunkvežimiais tarp Jungtinės Karalystės ir Europos kasmet pervežama apie 190 mlrd. kilogramų prekių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių