JAV: Vengrijos premjero vizitas Pekine nenaudingas siekiant taikos Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos pirmadienį išreiškė susirūpinimą dėl Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano susitikimo su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu Pekine aptarti karo Ukrainoje ir pridūrė, kad šis susitikimas neatrodo davęs naudos.

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby sakė, kad ši kelionė „tikrai neatrodo produktyvi, kalbant apie bandymus padaryti ką nors Ukrainoje“. Pasak atstovo, tai kelia susirūpinimą.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pirmadienį Pekine viešėjusiam V. Orbanui pareiškė, kad pasaulio galybės turėtų padėti Rusijai ir Ukrainai atnaujinti tiesiogines taikos derybas, teigė valstybinis transliuotojas CCTV.

Praėjusią savaitę V. Orbanas lankėsi Kyjive ir Maskvoje, o pirmadienį su „Taikos misija 3.0“ atvyko į Pekiną iš anksto neskelbto vizito.

Ši kelionė įvyko likus dienai iki NATO aukščiausiojo lygio susitikimo, skirto 75-osioms Aljanso metinėms paminėti.

CCTV pranešė, kad per derybas prezidentas ir Vengrijos ministras pirmininkas „daugiausia dėmesio skyrė išsamiam bendravimui Ukrainos krizės klausimais“.

„Xi Jinpingas įvertino Orbano pastangas skatinti politinį Ukrainos krizės sprendimą ir išsamiai išdėstė Kinijos požiūrį ir pasiūlymus“, – nurodė CCTV.

„Xi Jinpingas pabrėžė, kad visos šalys suinteresuotos kuo greičiau nutraukti ugnį ir ieškoti politinio sprendimo“, – sakoma valstybinio transliuotojo pranešime.

„Šiuo metu daugiausia dėmesio skiriama trims principams: neišplėsti mūšio lauko, neeskaluoti karo ir nekurstyti ugnies, kad situacija kuo greičiau atvėstų“, – priduriama jame.

Po derybų V. Orbanas socialiniame tinkle „X“ parašė, kad Kinija yra „svarbi jėga sudarant sąlygas taikai“.

„Štai kodėl atvykau susitikti su prezidentu Xi į Pekiną, praėjus vos dviem mėnesiams po jo oficialaus vizito Budapešte“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas

viskas portretas
padės taikos reikalui ....... ir vizitai , ir kelionės

Tiesiai

Tiesiai portretas
Tas velnias orbanas norėjo pabūti reikšmingas, bet kaip buvo tuščias taip ir liko 0.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių