JAV skelbia apie naują 1,1 mlrd. dolerių vertės ginkluotės ir atsargų paketą Ukrainai

Jungtinės Valstijos trečiadienį paskelbė apie naują 1,1 mlrd. dolerių (eurų) vertės ginkluotės ir atsargų paketą Ukrainai, skirtą vidutinės trukmės ir ilgalaikiam ukrainiečių pajėgų stiprinimui.

Gynybos departamento pranešime teigiama, kad JAV kariuomenės tiekėjų užsakymų paketą sudaro „Himars“ raketų sistemos ir šaudmenys, kovos su bepiločiais orlaiviais sistemos, radarai ir šarvuotos transporto priemonės.

Pentagono teigimu, šis paketas yra „daugiametė investicija į svarbiausius pajėgumus, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos, kovojančios su įsiveržusia Rusijos kariuomene, išliktų tvirtos“.

Priskaičiavus naująjį paketą, bendra JAV karinė pagalba Ukrainai nuo vasario 24-osios, kai Rusija įsiveržė į savo provakarietišką kaimynę, pasiekė 16,2 mlrd. dolerių (16,7 mlrd. eurų).

Į naują paketą įtraukta dar 18 sistemų „Himars“ – itin tikslaus nutaikymo raketų sistemų, kurias ukrainiečiai nuo birželio veiksmingai naudoja smogdami Rusijos ginklų sandėliams ir vadavietėms toli už fronto linijos.

Taip pat jame numatyta 150 šarvuotų transporto priemonių, 150 taktinių transporto priemonių ginkluotei vilkti, sunkvežimių ir priekabų bei sistemų, padedančių Ukrainai apsisaugoti nuo vis dažniau mūšio lauke Rusijos naudojamų iranietiškų dronų.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeJAVginkluotės paketas Ukrainairaketų sistema Himars

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių