JAV Senatui nepavyko priimti iniciatyvos dėl komisijos Kapitolijaus šturmui tirti

JAV Senatui penktadienį nepavyko priimti iniciatyvos sukurti nepriklausomą komisiją gyvybių pareikalavusiam buvusio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šalininkų siautėjimui Kapitolijuje tirti.

Kad iniciatyva būtų priimta, reikėjo bent 60 senatorių palaikymo.

Tačiau tik šeši respublikonų senatoriai balsavo „už“, ir 54 balsų prieš 35 rezultatas pademonstravo gilų Kongreso ir tautos susiskaldymą, praėjus beveik penkiems mėnesiams po sausio 6-osios Kapitolijaus šturmo, ir įtaką, kurią buvęs prezidentas tebedaro Respublikonų partijai.

Respublikonų senatoriai Mittas Romney (Mitas Romnis), Lisa Murkowski (Laiza Murkovski) ir Susan Collins (Siuzan Kolins) buvo tarp pasisakiusiųjų už perėjimą prie galutinio balsavimo dėl komisijos, kurios sukūrimui pritarė prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir keli buvę respublikonų įstatymų leidėjai.

Tačiau įtakingas Senato mažumos lyderis Mitchas McConnellas (Mičas Makonelas) teigė, kad tokia komisija nieko naujo nepridėtų prie jau vykstančių Teisingumo departamento ir Kongreso tyrimų.

Respublikonų teigimu, dėl neramumų buvo areštuota daugiau nei 400 žmonių, o šios teismo bylos padės pakankamai gerai išaiškinti tai, kas įvyko.

Atstovų Rūmuose siūlymui sukurti komisiją pritarta praėjusią savaitę, iniciatyvą palaikius demokratams ir 35 iš 211 respublikonų, dirbančių žemuosiuose Kongreso rūmuose.

Komisija sausio 6-osios įvykiams Vašingtone tirti būtų buvusi sukurta pagal modelį komisijos, kuri buvo suburta po 2001-ųjų rugsėjo 11-osios atakų ir kuri turėjo tvirtą abiejų partijų palaikymą.

Idėjos šalininkai teigė, kad naujoje komisijoje būtų buvę po penkis demokratų ir respublikonų parinktus narius, o liudytojų šaukimas būtų galimas, jei tam pritartų dauguma narių, arba jei demokratų išrinktas komisijos pirmininkas ir respublikonų išrinktas pirmininko pavaduotojas susitartų.

Per sausio 6-osios įsiveržimą į Kapitolijų šimtai buvusio prezidento D. Trumpo šalininkų sukėlė riaušes, grasino politikams. Per neramumus žuvo vienas Kapitolijaus policininkas ir dar keturi asmenys, dalyvavę riaušėse ar buvę netoliese.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
tirty visas nieksybes globalistu reikes ir ta jau daro Trupas su visa jav armija kuri isvien su juo ir dauuma visos jav?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių