JAV senatoriai ragina D. Trumpo administraciją imtis naujų sankcijų prieš Rusiją

Grupė JAV senatorių iš abiejų partijų laiške valstybės sekretoriui Mike'ui Pompeo ir iždo sekretoriui Stevenui Mnuchinui paragino išaiškinti dėl rusų opozicionieriaus Aleksejaus Navalno apnuodijimo kaltus asmenis ir imtis sankcijų prieš Rusiją.

„Tie, ką ponas Navalnas teisingai pavadino „vagimis ir sukčiais“, bandė šia ataka nutildyti vieną paskutinių nepriklausomų balsų Rusijoje“, – rašo laiške senatoriai.

„Kadangi ši administracija kartu su partneriais stengiasi nustatyti asmenis, atsakingus už šį nusikaltimą, lemiamą reikšmę turi Jungtinų Valstijų pasiryžimas atgrasyti tokius aktus“, – priduriama laiške.   

Senatoriai ragina pasitelkti vadinamąjį Magnitskio įstatymą, pavadintą 2009 metais viename Maskvos kalėjime neaiškiomis aplinkybėmis mirusio Kremliaus kritiko teisininko Sergejaus Magnitskio vardu. Šis įstatymas numato baudžiamąsias priemones prieš Rusijos piliečius, atsakingus už žmogaus teisių pažeidimus.     

„Mūsų pastangos padėti tiems, kas siekia vienintelio tikslo – kad jų šalis laikytųsi savo pačios įstatymų ir tarptautinių įsipareigojimų, yra stiprus signalas visiems žiauriems režimams“, – rašoma senatorių laiške.  

Laišką pasirašė respublikonų senatoriai Marco Rubio, Rogeris Wickeris, Mittas Romney ir jų kolegos demokratai Benas Cardinas, Dickas Durbinas ir Chrisas Coonsas.

Spalio 6 dieną Cheminio ginklo uždraudimo organizacija (OPCW) paskelbė, kad Kremliaus kritikas A. Navalnas buvo apnuodytas viena iš nervus paralyžiuojančių medžiagų „Novičiok“, neįtraukta į Cheminio ginklo konvencijos priede esantį cheminių medžiagų sąrašą.   

Tos pačios grupės nuodai buvo panaudoti 2018 metais Anglijoje prieš buvusį rusų dvigubą agentą Sergejų Skripalį ir jo dukterį – tas incidentas paskatino Briuselį paskelbti sankcijas keturiems rusų karinės žvalgybos pareigūnams.

Vokietija pasiūlė OPCW perduoti šias išvadas visoms Cheminio ginklo konvenciją ratifikavusioms šalims. 

Rusija griežtai neigia savo atsakomybę dėl A. Navalno apnuodijimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Geriau paskelbtų pasaulio valstybėms , kad tokią struktūra kaip Rusija neegzistuoja , todėl su ja niekam negalima turėti jokių reikalų. Ir tiek žinių. Nereikėtų eilinį kartą sukti sau galvos, o už ką dabar skirti Rusijai sankcijas, - paskelbkite jas amžiams paskelbdami, jog tokios valstybės pasaulyje nėra.

Htre

Htre portretas
Vagys banditai žudikai būtent ir yra Ameriką ,būtent jie piratai naikina Europą žmonija ir nuodija grasindami susidorojimu tautas būtent situom jankiu isgamas reikia pastatyti į vietą nes kitokių atveju gresia sunaikinimas o pagelbėti gali tik Rusija ir melskitės dievo kad tai įvyktų,anglių diktatą ir gibonas bus sunaikintas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių