JAV pirmoji ponia apsilankė Ganos pilyje, kur kadaise buvo laikomi vergai

  • Teksto dydis:

Ganoje viešinti JAV pirmoji ponia Melania Trump (Melanija Tramp) trečiadienį pareiškė, kad „niekada neužmirš“ vizito į vieną pilį šios šalies pakrantėje, kur kadaise buvo laikomi parduoti skirti vergai.

Ji pavadino savo patirtį „kupina emocijų“ ir pareiškė, kad tą vietą „būtina pamatyti ir patirti“.

Pirmoji ponia beveik valandą vaikščiojo su gidais XVII amžiaus švedų pastatytoje pilyje, kuri iš pradžių buvo naudojama prekybai mediena, bet galiausiai buvo paversta „sandėliu“, iš kur į Naująjį pasaulį buvo gabenami vergai.

„Niekada nepamiršiu neįtikėtinos patirties ir išgirstų istorijų. Tie požemiai yra tai, ką būtina pamatyti ir patirti“, – sakė ji, paprašyta apibūdinti ekskursiją.

M. Trump ekskursijai po pastatą vadovavo muziejaus direktorius Kwesi Esselis-Blanksonas (Kvesis Eselis-Blanksonas). Ji išbuvo apie 10 minučių tamsioje ankštoje požeminėje kameroje, kur buvo laikomi į vergiją patekę. Po to ji priėjo prie „Durų, neturinčių kelio atgal“, iš kur juodaodžiai buvo gabenami į vergų turgus Naujajame pasaulyje, neturėdami vilties kada nors sugrįžti į Afriką.

JAV pirmoji ponia drauge su gidu išėjo pro tas duris ir sugrįžo atgal, o vėliau padėjo vainiką, kelias akimirkas patylėjo ir paliko įrašą svečių knygoje.

„Tai labai jaudinama“, – pareiškė JAV ji prieš išvykdama.

Prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sutuoktinė apsilankė pilyje po apytiksliai 2,5 val. rytinės kelionės automobiliu iš sostinės Akros, kur ji pradėjo savo pirmąją ilgą savarankišką kelionę po užsienio šalis, atlikdama pirmosios ponios vaidmenį.

M. Trump pridūrė, kad jos aplankyta pilis yra „neįprasta vieta“.

Buvęs Jungtinių Valstijų lyderis Barackas Obamas (Barakas Obama) – vienintelis juodaodis JAV prezidentas – 2009-aisiais lankėsi šioje pilyje drauge su savo šeimos nariais ir teigė, jog ta vieta yra priminimas apie „žmogaus gebėjimą daryti didelį blogį“.

Slovėnijoje gimusi M. Trump antradienį išvyko savo pirmojo vizito į Afriką, siekdama atkreipti dėmesį į vaikų gyvenimo sąlygas žemyne.

Ji apsilankė kūdikių klinikoje Akroje ir susitiko su Ganos pirmąja ponia prezidento rūmuose. M. Trump taip pat planuoja šią savaitę pabuvoti Malavyje, Kenijoje ir Egipte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Esu ne pirmas ponas,bet lankiausi Senegalo pilyje Gore,kurioje buvo laikomi vergai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių