JAV pietvakariuose aštrėja karšio banga: Los Andžele gali kaisti iki 48 laipsnių

  • Teksto dydis:

Stiprėjant karščio bangai, JAV meteorologijos tarnyba įspėja dėl pavojingų temperatūrų Kalifornijoje ir dalyje šalies pietvakarinių regionų.

Visi duomenys rodo, „kad savaitgalį, o kai kuriose teritorijose ir kitą savaitę bus pavojingai karšta“, pareiškė Nacionalinė meteorologijos tarnyba. „Nesileiskite į keliones pėsčiomis ir neužsiiminėkite kitokia fizine veikla – išskyrus anksti dieną ir net tada būkite labai atsargūs (...)“, – sakoma pranešime. Žmonės taip pat raginami vartoti pakankamai skysčių.

Ypač karšta turėtų būti Los Andžele ir jo apylinkėse. Remiantis prognozėmis, kai kur termometrų stulpeliai gali pasiekti net 48 laipsnių padalą. Jau penktadienį čia prognozuojama 43 laipsnių kaitra. Naktimis temperatūra neturėtų kristi žemiau 32 laipsnių.

NWS paskelbė perspėjimą ir kaimiškiesiems regionams aplink Los Andželą, įskaitant kalnų grandinę į šiaurę nuo Santa Monikos, kur karštis ir žema oro drėgmė didina miškų gaisrų pavojų.

Aukštos temperatūros dykumų landšafto vyraujamuose JAV pietvakariuose šiuo metu nėra neįprastos. Tačiau ekspertai žmogaus sukeltą klimato kaitą įvardiją ekstremalių orų priežastimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ops

ops portretas
Karšiai pavojingos žuvys

Alio

Alio portretas
Skaitykit ka rasot zurnaliugos ir klaidas išsitaisykit pries paskelbiant....

Vatnykas

Vatnykas portretas
Čia ir mūsų karšiai gali imtis to paties ..bus blogai...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių