D. Trumpui paskelbus, kad JAV patvirtino antrąją vakciną, spauda teigia, kad jis paskubėjo

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį paskelbė, kad jo šalis patvirtino antrąją vakciną nuo koronaviruso, tačiau šalies žiniasklaida nurodo, kad jis su tokiu pranešimu paskubėjo.

„Moderna“ vakcina buvo triuškinamai patvirtinta. Platinimas prasidės iš karto“, – tviteryje parašė JAV vadovas.

Išvakarėse ekspertų grupė pateikė rekomendaciją išduoti leidimą naudoti „Moderna“ vakciną nuo COVID-19 ekstremalios padėties sąlygomis (EUA) Jungtinėse Valstijose.

Maisto ir vaistų administracija (FDA) vėliau penktadienį turėtų paskelbti oficialų leidimą.

Dėl to kai kurie JAV leidiniai nurodė, kad D. Trumpas suklydo pranešdamas, jog FDA patvirtino „Moderna“ vakciną nuo COVID-19.

Pavyzdžiui, laikraštis „The Washington Post“, kurį D. Trumpas ne kartą kritikavo dėl šališkumo, pažymėjo, kad amerikiečių lyderis „paskelbė klaidingą tviterio žinutę, kad „Moderna“ vakcina patvirtinta“.

„Maisto ir vaistų administracija dar neaprobavo vakcinos“, – nurodė dienraštis.

Šią savaitę Jungtinėse Valstijose buvo pradėtas sveikatos apsaugos darbuotojų ir ilgalaikės globos įstaigų gyventojų skiepijimas „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina, kurią FDA patvirtino praėjusią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas tai paneigs?,

Kas tai paneigs?, portretas
Kalbama kad ,,MODERNA' 'vakcina ,jos gamintojai neprisiima atsakomybės dėl šalutinio poveikio. tai bus pačio žmogaus atsakomybėje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių