JAV pareiškė kaltinimus Rusijos oligarchui K. Malofejevui dėl sankcijų pažeidimų

Jungtinės Valstijos trečiadienį pranešė pareiškusios kaltinimus Rusijos oligarchui Konstantinui Malofejevui dėl sankcijų pažeidimų.

Pasak JAV generalinio prokuroro Merricko Garlando (Meriko Garlando), anksčiau buvo nustatyta, kad šis milijardierius finansavo separatizmą Kryme skatinančius rusus, taip pat teikė paramą apsišaukėliškai „Donecko liaudies respublikai“ Rytų Ukrainoje.

„Sulaukęs Jungtinių Valstijų sankcijų, K. Malofejevas mėgino jų išvengti, per bendrininkus slapta įsigydamas ir valdydamas žiniasklaidos priemones Europoje“, – žurnalistams sakė M. Garlandas.

Tai pirmas kartas nuo karo Ukrainoje pradžios, kai Rusijos oligarchui iškeliama byla Jungtinėse Valstijose, pranešė generalinio prokuroro pavaduotoja Lisa Monaco (Liza Monako).

M. Garlandas taip pat pareiškė, kad Vašingtonui pavyko „išardyti“ Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU kontroliuotą vadinamąjį „botnetą“ – jau užkrėstų kompiuterių tinklą.

„Rusijos vyriausybė pastaruoju metu naudojo panašią infrastruktūrą Ukrainos taikiniams atakuoti, – kalbėjo jis. – Laimei, mums pavyko išardyti šį botnetą, ir nebuvo spėta juo pasinaudoti.“

„Glaudžiai bendradarbiaudami su tarptautiniais partneriais, sugebėjome aptikti, kad buvo užkrėsti tūkstančiai tinklo įrenginių“, – sakė generalinis prokuroras.

„Paskui sugebėjome sutrukdyti GRU kontroliuoti šiuos įrenginius prieš tai, kai botnetas galėjo būti panaudotas kaip ginklas“, – pridūrė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių