JAV nemato reikšmingo atitraukimo Rusijos pajėgų nuo Ukrainos, įžvelgia realią grėsmę

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) trečiadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos nemato reikšmingo Rusijos pajėgų atitraukimo nuo Ukrainos sienos ženklų, nepaisant atitinkamų Maskvos pareiškimų.

„Tai, ką matome, yra nereikšmingas atitraukimas“, – televizijai „ABC News“ sakė valstybės sekretorius.

„Priešingai, mes ir toliau matome, kad pajėgos, ypač  tos pajėgos, kurios atnaujintos agresijos prieš Ukrainą atveju stovėtų priešakyje, ir toliau lieka prie sienos, yra telkiamos prie sienos“, – kalbėjo jis.

A. Blinkenas pavadino Rusijos invazijos į Ukrainą grėsmę „realia“ ir pakartojo Vašingtono raginimą Rusijai deeskaluoti susidariusią padėtį.

„Prezidentas (Vladimiras) Putinas sudarė galimybę imtis veiksmų per labai trumpą laiką“, – sakė JAV aukščiausio rango diplomatas.

„Jis gali nuspausti gaiduką – gali jį nuspausti šiandien. Jis gali jį nuspausti rytoj. Jis gali jį nuspausti kitą savaitę. Pajėgos jau paruoštos, jeigu jis norėtų  atnaujinti agresiją prieš Ukrainą“, – kalbėjo A. Blinkenas.

A. Blinkenas taip pat ragino ieškoti diplomatinių būtų įtampai sumažinti, bet pridūrė: „Mes esame pasiruošę diplomatijai. Mes esame pasiruošė agresijai. Esame pasiruošę be kuriam atvejui.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Net Afrikos dienrašciai jau rašo apie 10 000 Amerikos desantininkų su visa technika iš Šiaurės Karolinos atvykimą į Lenkiją prie Ukrainos sienos. Mūsų, aišku, tyli. Kam runkeliams žinoti visą tiesą ?

Anonimas

Anonimas portretas
Amerikoniskas klounas. Eitų, išsimiegotų kartu su savo bidonu. Gal ką tada protingo sugalvotų ? Kada vel rusai puls, gal kovo aštuntąją ar vasario dvidešimt trečią ? Kas dabar prisisapnavo ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių