JAV Kongresas atmetė D. Trumpo gynybos biudžeto projekto veto

JAV Kongresas penktadienį sudavė smūgį prezidentui Donaldui Trumpui, atmesdamas jo gynybos biudžeto projekto veto.

Tai pirmas kartas per D. Trumpo kadenciją, kai Kongresas atmetė prezidento veto.

Respublikonų kontroliuojamas Senatas 81 balsu už ir 13 – prieš nubalsavo patvirtinti 740,5 mlrd. dolerių dydžio Nacionalinį gynybos autorizacijos aktą (NDAA), pagal kurį bus skiriamas finansavimas karinėms pajėgoms 2021 m. Nutarimui pritarė gerokai daugiau nei du trečdaliai iš 100 Senato narių.

Pirmadienį demokratų kontroliuojami Atstovų Rūmai taip pat nubalsavo atmesti D. Trumpo veto. 322 nariai tada pasisakė už ir 87 – prieš.

Gruodį gynybos biudžeto projektas buvo nesunkiai patvirtintas abiejuose Kongreso rūmuose, tačiau gruodžio 23 d. D. Trumpas jį vetavo.

„Laikas priimti šį įstatymo projektą, – penktadienio sesijos pradžioje teigė Senato respublikonų lyderis Mitchas McConnellas. – Tai proga priminti drąsiesiems kariškiams ir jų šeimoms, kad palaikome juos.“

Nutarimas priimtas per nepaprastąją Naujųjų metų sesiją, sušauktą dėl D. Trumpo veto. Tai galimai paskutinis kadenciją baigiančio Kongreso veiksmas.

Naujos sudėties Kongresas bus prisaikdintas jau sekmadienį, 17 dienų prieš išrinktojo prezidento Joe Bideno inauguraciją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
demonai siunta ir kandziojasi visa is imanomais budais noredami atsikratyt Trumpo.....

to jankynas kraustosi

to jankynas kraustosi portretas
O tu kraustykis pas savo komunistinius kiniecius.

jankynas kraustosi

jankynas  kraustosi  portretas
is proto......jei tuos 740 ,5 miljrd. skirtu tu saliu kurias jie suniokojo ir isdraske, ekonomikos ir pramones atstatymuj ...manau efektas butu 100% geresnis nei ,kad jie apsiginkluos iki dantu ir siaip jau visus apginkluotus iki dantu savo galavariezus....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių