JAV juodajame sąraše – ir R. Kadyrovas

  • Teksto dydis:

Jungtinės Amerikos Valstijos antradienį paskelbė finansines sankcijas Čečėnijos vadovui Ramzanui Kadyrovui, kaltinamam dėl sistemingos mirtinų represijų kampanijos palaikymo, paskelbė JAV iždo departamentas.

JAV sankcijos taip pat paskelbtos Čečėnijos saugumo pareigūnui Ajubui Katajevui dėl žmogaus teisių pažeidinėjimo stambiu mastu bei dar trims asmenims, siejamiems su korupcijos byla, kurią atskleidė rusų teisininkas Sergejus Magnitskis.

Čečėnijos Respublikos lyderis R. Kadyrovas yra atsakingas už žmonių dingimus, neteisėtas egzekucijas, kankinimus ir kitokius pažeidimus, įvykdytus prieš asmenis, norinčius atskleisti vyriausybės nusižengimus, sakoma Iždo departamento pranešime.

Nuo šiol ekonomines sankcijas pagal 2012-aisiais priimtą vadinamąjį Magnitskio įstatymą JAV taikys jau 49 asmenims.

„Ir toliau naudosime Magnitskio aktą agresyviai taikydamiesi į aiškius žmogaus teisių pažeidėjus Rusijoje, įskaitant asmenis, atsakingus už neteisėtas egzekucijas, kankinimą ir kitus niekingus veiksmus“, – sakė Iždo departamento Užsienio lėšų kontrolės biuro, užtikrinančio sankcijų įgyvendinimą, vadovas Johnas Smithas (Džonas Smitas).

Asmenims, kuriems taikomos šios sankcijos, gali būti uždrausta atvykti į Jungtines Valstijas ir naudotis JAV bankų sistema. Tokiu atveju šiems asmenims gali būti smarkiai suvaržytos galimybės vykdyti finansines operacijas visame pasaulyje.

S. Magnitskis mirė Maskvos kalėjime 2009-aisiais, būdamas 37 metų. Jis buvo įkalintas netrukus po to, kai pranešė apie įtariamą 230 mln. dolerių (197 mln. eurų) sukčiavimo schemą, kurią esą vykdė mokesčių ir teisėsaugos aukšto rango pareigūnai.

Šiuo įstatymu taip pat taikomasi į sunkiais žmogaus teisių pažeidimais kaltinamus asmenis, kerštaujančius žmonėms, siekiantiems atskleisti valdžios nusižengimus.

Vieno kalėjimo prižiūrėtojas A. Katajevas galimai prižiūrėjo homoseksualių čečėnų sulaikymą ir kankinimą „pirmoje 2017-ųjų pusėje“ ir padarė kitokių pažeidimų, nurodė JAV iždo departamentas.

Vašingtonas taip pat paskelbė sankcijas trims rusams: Aleksejui Šešenijai, kurio kompanija, Iždo departamento manymu, pasipelnė iš S. Magnitskio atskleistos sukčiavimo schemos, Julijai Majorovai bei Andrejui Pavlovui. Pastarieji asmenys atstovavo kompanijoms, kurios pelnėsi iš minėtos schemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valio

Valio portretas
Jankius maut ant pempės

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
šaunuolis,kad netoleruoja savo šalyje pedofilijos,pederastijos.

dede

dede portretas
tai suzinojes jis apsiverke is nuoskaudos kad neturi meiles janliu tarpe
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių