JAV įtraukė Kubą, Nikaragvą, „Wagner“ grupę į religijos laisvės pažeidėjų juodąjį sąrašą

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos penktadienį įtraukė Kubą, Nikaragvą ir Rusijos samdinių grupę „Wagner“ į tarptautinės religijos laisvės pažeidėjų „juodąjį“ sąrašą, atvėrusios kelią galimoms sankcijoms.

Valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) pareiškė, kad „Wagner“ grupė į sąrašą įtraukta dėl dalyvavimo pažeidimuose Centrinės Afrikos Respublikoje, kurioje beveik dešimtmetį verdančios kovos supriešino krikščionis su musulmonais.

Religijos laisvės pažeidimai „sėja nesantaiką, pakerta ekonominį saugumą ir kelia grėsmę politiniam stabilumui bei taikai“, pažymėjo A. Blinkenas pareiškime.

„Jungtinės Valstijos nestovės nuošalyje, kai vykdomi tokie pažeidimai.“

Kubai ir Nikaragvai buvo suteiktas „ypatingą susirūpinimą keliančių šalių“ statusas, o tai reiškia, kad prieš šias Lotynų Amerikos šalis, kurioms jau taikomos JAV sankcijos, gali būti imtasi papildomų priemonių.

„Juodajame“ sąraše taip pat liko visos šalys, kurios 2021 metais buvo įvardytos kaip keliančios ypatingą susirūpinimą – Kinija, Eritrėja, Iranas, Mianmaras, Šiaurės Korėja, Pakistanas, Rusija, Saudo Arabija, Tadžikija ir Turkmėnija.

Be to, į kasmet peržiūrimo „juodojo“ sąrašo stebimų šalių skiltį A. Blinkenas įtraukė Centrinės Afrikos Respubliką ir Vietnamą, o tai reiškia, kad šios šalys bus priskirtos prie keliančiųjų ypatingą susirūpinimą, jeigu nepadarys pažangos. Stebimų šalių skiltyje taip pat liko Alžyras ir Komorai.

Teisių aktyvistai ilgą laiką ragino Jungtines Valstijas įtraukti Vietnamą į šį sąrašą dėl šios šalies komunistinės vyriausybės elgesio su budistų bei kitomis religinėmis grupėmis, tačiau ankstesnės JAV administracijos vengė tokio žingsnio, siekdamos stiprinti ryšius su buvusia JAV priešininke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sitie

Sitie portretas
,,Pazeidejai,, JAValkatom gali patarti tik uzsitraukti ant kojoto dildo-drono.

SU TAIS SĄRAŠAIS

SU TAIS SĄRAŠAIS portretas
Nusišluostykite tam tikrą vietą, jeigu neturite gero popieriaus.

klausimui

klausimui portretas
o tu bent žinai kas yra kremlius ir kiek jų Rusijoje yra?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių