JAV įspėja, kad Izraelio ir „Hezbollah“ konfliktas gali įžiebti regioninį karą

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas antradienį Pentagone susitiko su savo kolega iš Izraelio Yoavu Gallantu ir įspėjo, kad konfliktas tarp Izraelio ir „Hezbollah“ gali įžiebti regioninį karą, bei paragino ieškoti diplomatinio sprendimo.

„Dar vienas karas tarp Izraelio ir „Hezbollah“ nesunkiai gali tapti regioniniu karu, kurio padariniai Artimiesiems Rytams būtų siaubingi, – sakė Ll. Austinas. – Diplomatija yra geriausias būdas užkirsti kelią tolesniam eskalavimui.“

Y. Gallantas susitikimo su Ll. Austinu pradžioje savo ruožtu pažymėjo, kad „mes glaudžiai bendradarbiaujame, jog pasiektume susitarimą, bet taip pat turime aptarti pasirengimą visiems įmanomiems scenarijams“.

Karas Gazos Ruože padidino įtampą visame regione. Izraelio pajėgos ir Irano remiamas Libano judėjimas „Hezbollah“, kuris yra „Hamas“ sąjungininkas, praktiškai kasdien apsikeičia ugnimi.

Izraelio kariuomenė praėjusią savaitę nurodė, kad buvo patvirtinti puolimo Libane planai, tačiau Vašingtonas siekia sumažinti temperatūrą ir neleisti, jog Artimuosiuose Rytuose prasidėtų dar vienas didelis konfliktas.

Y. Gallantas lankosi Vašingtone, kad dar kartą patvirtintų ryšių su pagrindiniu Izraelio sąjungininku vertę, kai prieš tai ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu viešai sukritikavo Jungtines Valstijas dėl, anot jo, vėluojančių ginklų siuntų.

JAV vyriausybė tikina, kad buvo sulaikyta tik viena bombų siunta, nes kilo susirūpinimas dėl galimo jų panaudojimo apgyvendintose vietovėse, o kitos ginklų siuntos keliauja įprasta tvarka.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Putin dar laikosi

Putin dar laikosi portretas
Jau Dagestane išreiške savo nuomone

tik koks

tik koks portretas
dar /jav/ kai ten subege tie patys /moskes jav zmoniu nekencia ir prileido islamystu mummmmmm

Arijas

Arijas portretas
Tai moišeliai vis dar nerimsta?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių