JAV į „juodąjį sąrašą“ įtraukė „Xiaomi“ ir kitas Kinijos bendroves

Jungtinės Valstijos, likus vos kelioms dienoms iki prezidento Donaldo Trumpo kadencijos pabaigos, įvedė daugiau apribojimų Kinijos bendrovėms.

JAV Gynybos departamentas ketvirtadienį į „juodąjį sąrašą“, be kita ko, įtraukė Kinijos išmaniųjų telefonų gamintoją „Xiaomi“ dėl įtariamų karinių ryšių.

Dėl šio žingsnio bendrovės akcijos Honkongo vertybinių popierių biržoje nusmuko daugiau kaip 10 proc.

Kinija penktadienį pasmerkė šį Vašingtono veiksmą, teigdama, kad „imsis reikalingų veiksmų apsaugoti Kinijos įmonių interesus“, sakė šalies Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

JAV Gynybos departamentas į „juodąjį sąrašą“ iš viso įtraukė devynias Kinijos bendroves. JAV investuotojams buvo nurodyta vėliausiai iki lapkričio parduoti turimas šių bendrovių akcijas.

Negana to, Vašingtone esantis Prekybos departamentas į „juodąjį sąrašą“ įtraukė Kinijos trečią pagal dydį valstybinę naftos bendrovę CNOOC, taip apsunkindamas galimybes JAV bendrovėms vykdyti verslo sandorius su šia įmone.

Gruodį JAV įvedė apribojimų dar 60-čiai kitų Kinijos bendrovių.


Šiame straipsnyje: KinijaJAVsankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Untanis

Untanis portretas
Superteisingi sprendimai. Senei reikejo

JAV į „juodąjį sąrašą“

JAV į „juodąjį sąrašą“   portretas
Mano nuomone jau senai laikas pačią JAV įtraukti į visų šalių JUODAJĮ SARAŠĄ. Parazituojanti ir kitų valstybių sąskaitą gyvuojanti valstybė , sukelianti karinius konfliktus ir griaunanti kitų šalių ekonomikas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių