JAV į Baltijos šalis siunčia apie 800 pėstininkų, naikintuvų, sraigtasparnių

Jungtinių Valstijų prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) paskelbus apie sprendimą permesti Europoje dislokuotus JAV karius į Baltijos šalis, Pentagonas antradienį pranešė, jog į Lietuvą, Latviją bei Estiją bus siunčiami iš viso apie 800 pėstininkų, taip pat naikintuvai bei sraigtasparniai.

Papildomus karius Vašingtonas į regioną siunčia, Rusijai nusprendus pripažinti Maskvos remiamų separatistinių regionų Rytų Ukrainoje nepriklausomybę ir delsiant išvesti pajėgas iš Baltarusijos.

Baltijos šalyse bus dislokuoti apie 800 karių iš Italijoje šiuo metu esančio pėstininkų bataliono, nurodė aukšto rango gynybos pareigūnas, cituojamas amerikiečių žiniasklaidoje.

Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje bei neatskleidžiamose vietose NATO pietrytiniame sparne bus dislokuoti iki aštuonių naikintuvų „F-35“, šiuo metu esantys Vokietijoje.

Į Baltijos šalis bus permestas ir taip pat šiuo metu Vokietijoje dislokuotas aviacijos batalionas su 20 „AH-64 Apache“ sraigtasparnių.

J. Bidenas pabrėžė, kad JAV veiksmai dislokuojant karius Baltijos šalyse yra visiškai gynybiniai.

Jungtinės Valstijos Lietuvoje nuo 2019 metų dislokuoja rotacinius bataliono dydžio vienetus – apie 500 karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
pentagons su JK /monarhais/ perplaciai savo agresyvia kapitalarogancija rodo kai nieks nieko nepuola o tik vykdomi teroro aktai u spec t ir kad isaiskinus viskas nurasoma i karu kategorija kurie taip reikalingi imperijoms kraujo saskaita papildyt oligarhines kisenes Tauta nusprende visi imperiju vasalai kartu / kgb czv mosad/ ir visi kt GO HOME taikiai varot is musu Lietuveles nes karo mums nereikia=======

adacd

adacd portretas
sirdis DAINUOJA

norint taikos

norint taikos portretas
reikia utilizuoti pamišusią kremliaus žiurkę, tą padarys alkani rusų varguoliai
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių