JAV generalinis prokuroras žada surasti išvogtą Ukrainos turtą

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos yra pasiryžusios padėti Ukrainai rasti ir atgauti milijardus dolerių aktyvų, kuriuos, kaip jos sako, pavogė buvęs šalies prezidentas ir jo padėjėjai, antradienį pareiškė JAV generalinis prokuroras Ericas Holderis (Erikas Holderis).

Tai jis sakė Londone vykstančiame dviejų dienų Tarptautiniame Ukrainos forume dėl turto grąžinimo (UFAR), kuriam vadovauja Britanija ir Jungtinės Valstijos, ir kuriame dalyvauja atstovai iš 35 šalių. Konferencijos tikslas – padėti Ukrainos vyriausybei atgauti lėšas iš vasarį nušalinto prezidento Viktoro Janukovyčiaus ir jo aplinkos žmonių.

„Nereikia klysti, mes pasiryžę pasistengti, kad tai pavyktų, mes pasiryžę priversti atsakyti tuos, kurie yra atsakingi už Ukrainos aktyvų vagystę, ir taip pat esame pasiryžę užtikrinti, kad tie aktyvai būtų sugrąžinti Ukrainos žmonėms“, – sakė E.Holderis spaudos konferencijoje.

„Procesas nebus trumpalaikis, reikės pagalbos viso pasaulio šalių“, – pridūrė jis.

Britanijos kovos su ekonominiais nusikaltimais skyrius pirmadienį pranešė pradėjęs kriminalinį tyrimą dėl galimo pinigų plovimo, susijusio su korupcija Ukrainoje, ir įšaldė 23 mln. JAV dolerių lėšų Britanijos bankuose, susijusių su šia byla.

E.Holderis, kuris kreipdamasis į kaltuosius dėl turto grobstymo, sakė, jog „galite bėgti, bet negalite pasislėpti“. Jo paskaičiavimais, trūkstama pinigų suma sudaro milijardus dolerių.

„Tai rodo problemos mastą ir tai, kas pastatyta ant kortos... Tokių sumų sugrąžinimas bus ilgas ir susijęs su problemomis, su kuriomis dabar susiduria Ukrainos žmonės“, – sakė jis.

V.Janukovyčius buvo nuverstas vasario pabaigoje po kelis mėnesius trukusių didelių protestų. Tuos neramumus išprovokavo jo sprendimas atsisakyti pasirašyti asociacijos sutartį su Europos Sąjunga (ES) ir grįžti prie glaudesnių ryšių su Rusija.

Nuverstas prezidentas pabėgo iš Ukrainos į Rusiją ir dabar, kaip pranešama, gyvena užmiesčio name netoli Maskvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
teisingai papurtykite dabartinius ir is vis ko jus kisates prie ko cia amerika juokas ima sedekite pas save

Manau

Manau portretas
Jaiciuką su Tručyzna papurtyt gerai,manau daug atsirastų pinigėlių...

AIŠKU

AIŠKU portretas
ČIA BUS,KAIP SU TUO SNORU,UŽ KURIŲ PASEKMES TURĖS ATASAKYTI GRYBĖ SU SAVO KLIKA.tEREIKIA TIK NORMALAUS PREZIDENTO,O taiGERB.NAGLIS PUTEIKIS,ARBA ROLANDAS PAKSAS,KURIO GRYBĖ BIJO,KAIP VELNIAS KRYŽIAUS.DĖJA KLAUSIMAS GRYBEI,O KAIP SU TUO ATNAUJINTU DRUŽBOS NAFTOTEKIU.KUR PASAKOS PRADŽIA,O KUR GALAS.ATRODO,KAD TAVO GALAS JAU MATOSI,O GAL IR NUSIKALSTAMŲJŲ SUOLE,KO IR LINKĖČIAU.MANO NUOMONĖ.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių