JAV: derybos su Kinija yra būtinos siekiant sumažinti konflikto tikimybę

Jungtinių Valstijų ir Kinijos dialogas yra labai svarbus, kad būtų išvengta nesusipratimų, galinčių sukelti konfliktą, šeštadienį pareiškė JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) po to, kai Pekinas atmetė Vašingtono pasiūlymą dėl oficialaus jo ir kolegos iš Kinijos Li Shangfu (Li Šangfu) susitikimo.

Per penktadienį Singapūre vykusią kasmetinio forumo „Šangri La dialogas“ atidarymo vakarienę abu gynybos vadovai pirmą kartą paspaudė vienas kitam rankas ir trumpai šnektelėjo, tačiau, Pentagono nusivylimui, esminių pokalbių nebuvo.

Šiais metais įtampa tarp Vašingtono ir Pekino išaugo dėl daugelio klausimų, įskaitant Taivaną, kurį Kinija laiko savo teritorija, ir numanomą Kinijos sekimo balioną, šiais metais praskridusį virš Jungtinių Valstijų ir numuštą amerikiečių karo lėktuvo.

JAV gynybos vadovo kelionė po Aziją, kurios metu jis lankėsi Japonijoje, taip pat aplankys Indiją, yra dalis aukščiausio rango JAV pareigūnų siekio stiprinti aljansus ir partnerystes regione, kad atsvertų Kinijos įtaką, tačiau buvo ir nedrąsių ženklų, kad abi šalys stengiasi pataisyti savo santykius.

„Jungtinės Valstijos mano, kad atviri ryšiai su Kinijos Liaudies Respublika yra labai svarbūs – ypač tarp mūsų gynybos ir karinių vadovų“, – aukščiausiojo lygio susitikime sakė L. Austinas.

„Kuo daugiau kalbėsimės, tuo labiau išvengsime nesusipratimų ir klaidingų vertinimų, galinčių sukelti krizę ar konfliktą“, – pridūrė jis.

Jungtinės Valstijos mano, kad atviri ryšiai su Kinijos Liaudies Respublika yra labai svarbūs.

Jungtinės Valstijos pasiūlė Li Shangfu su Pentagono vadovu susitikti renginio kuluaruose, tačiau Pekinas atsisakė, o jo atstovė spaudai pareiškė, kad „JAV aiškiai žino, kodėl šiuo metu kyla karinio bendravimo sunkumų“.

Kinijos delegacija greitai sureagavo į L. Austino pastabas, o kinų gynybos ministerijos atstovas spaudai vyresnysis pulkininkas Tangas Hefei (Tangas Hefėjus) pareiškė, kad Pentagono vadovas pateikė keletą klaidingų kaltinimų.

„Mes tam prieštaraujame“, – žurnalistams Singapūre sakė pulkininkas.

Kitas Kinijos delegacijos narys, vyresnysis pulkininkas Zhao Xiaozhuo (Džao Siaodžuo), teigė, kad Vašingtonas neturi teisės nurodinėti Kinijai, ką daryti.

„Tai, ką mes darome Kinijos kariuomenėje, yra pagrįsta pagrindiniais Kinijos saugumo interesais, kurie yra esminiai“, – nurodė jis.

Li Shangfu, kuris kalbą posėdyje sakys sekmadienį, 2018 metais JAV vyriausybė įvedė sankcijas už rusiškų ginklų pirkimą, tačiau Pentagonas teigia, kad tai netrukdo L. Austinui su juo turėti oficialių reikalų.

Pasak Zhao Xiaozhuo, sankcijų panaikinimas yra viena iš esminių derybų su JAV gynybos vadovu sąlygų.

Pats L. Austinas teigė esąs labai susirūpinęs dėl to, kad (Kinija) „nenori rimčiau įsitraukti į geresnių krizių valdymo mechanizmų tarp mūsų kariuomenių kūrimą“, ir išreiškė viltį, kad tai netrukus pasikeis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liurbiams

liurbiams portretas
norint susitvarkyti sukinija ,reiia iskelti is jos gamyba,priesigu atvej ji tik klestes o pasaulis laupsis prie Jos gaminamo su-do .,per kuri jitampa galingiausia žemeje karine ir eonomine Galia !

TIK JUOKAS IMA...

TIK JUOKAS IMA... portretas
Ar iš vis Amerika moka "derėtis"? Nuo seniausių laikų ji moka tik įsakinėti ir užskridus subombarduoti vieną ar kitą valstybę. Ir kariauti ji moka tik svetimomis rankomis. Gerai prisimename kaip ji gėdingai bėgo iš Vietnamo ir Afganistano.

tik

tik portretas
m??? kas ta nigeri pasiunte jei ne obam samanu samanas su clinton /zydelka/ sukirsines visa pasauli satanys tiniam /vertybiu/ formate naikinant zmonija /ateiviu samanu brolijoje kurios funkcijas atlieka farm jt pso ir visa saika krimelementu ka ir matome visose salyse vyksta kova uz is gyvenima ir tik tiesa isgelbes mus kas to nepriims deja skaudu us /atsijotas/ kaip nedabrendes z=0
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių