Jau 17 Baltarusijos bendrovių nusprendė keltis į Latviją

Jau 17 Baltarusijos bendrovių nusprendė visiškai ar iš dalies perkelti savo veiklą į Latviją dėl situacijos savo šalyje po prezidento rinkimų.

Šios įmonės sukurs Latvijoje apie 1 tūkst. naujų darbo vietų.

Tai ketvirtadienį pranešė Latvijos investicijų ir plėtros agentūros spaudos tarnyba.

„Pirmą kartą buvo sudaryta speciali komanda, kuri greitai sureagavo į padėtį Baltarusijoje ir sudomino apie 70 Baltarusijos technologijų kompanijų idėja perkelti savo veiklą į Latviją. 17 įmonių jau priėmė tokį sprendimą“, - pareiškė Latvijos ekonomikos ministras Janis Vitenbergas.

Iš šių 17 bendrovių trys jau pradėjo darbą Latvijoje, atidarė sąskaitas bankuose, susirado patalpas ir sutvarkė visus formalumus dėl personalo persikėlimo. Beveik pusė iš šių 17 įmonių anksčiau dirbo Minsko aukštųjų technologijų parke. Dabar derybos tęsiamos su dar 50-čia Baltarusijos kompanijų, kurios norėtų perkelti savo veiklą į Latviją.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Jų laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka. Oficialiais duomenimis, jis surinko 80,1 proc. balsų, o opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Praėjo pusė metų, ar nors viena persikėlė ? Pliurpalai....

Algis

Algis portretas
Bus ne Latvija o naujoji Baltarusija. Latvijoj latviu apie pusantro milijono, o baltarusu apie 10 milijono tai gali i Latvija persikelt pusantro milijono laisvai. Tautu kraustymasis

Ekstrasensas...

Ekstrasensas... portretas
Eilinė propoganda.......tegul neždinasi....ateis kiti iš Rusijos....Batka susitvarkys...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių