Japonija iš Kinijos Uhano miesto žada evakuoti savo piliečius

Japonija planuoja iš Kinijos Uhano miesto į tėvynę sugrąžinti šimtus savo piliečių. Uhano miestas yra naujojo gyvybių pareikalavusio viruso epicentras.

Tokijas jau šį antradienį į Hubėjaus provincijos sostinę žada išsiųsti užsakomąjį lėktuvą, kuriuo bus evakuoti visi namo norintys sugrįžti Japonijos piliečiai, teigė Liberalų demokratų partijos generalinis sekretorius Toshihiro Nikai'us.

Vyriausybė patvirtino, kad šiuo metu Hubėjaus provincijoje gyvena maždaug 560 Japonijos piliečių, žurnalistams sakė užsienio reikalų ministras Toshimitsu Motegis.

Sekmadienį centrinėje Japonijos dalyje buvo patvirtintas ketvirtasis susirgimo šioje šalyje atvejis. Japonijoje lankęsis į penktą dešimtmetį įkopęs vyriškis iš Uhano kreipėsi į medikus, jam buvo nustatyta koronaviruso sukelta pneumonija, informavo Sveikatos apsaugos ministerija. Vyras į Japoniją atvyko praėjusią savaitę, penktadienį jis buvo paguldytas į ligoninę Aičio prefektūroje, diagnozė buvo patvirtinta sekmadienį.

Apie antrąjį ir trečiąjį susirgimo atvejus Tokijas paskelbė penktadienį ir šeštadienį – viruso sukelta liga diagnozuota dviem atvykėliams iš Uhano. O pirmasis susirgimas Japonijoje užfiksuotas sausio viduryje – netoli Tokijo gyvenantis Kinijos pilietis susirgo po apsilankymo Uhane sausio pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių