J. Bidenas paskyrė komandą kovai su augančia COVID-19 krize

JAV išrinktasis prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pirmadienį paskyrė komandą, kuriai pavedama suteikti aiškią kryptį šalies pastangoms kovoti su COVID-19 pandemija.

Kai J. Bidenas sausio 20 dieną perims prezidento postą, jo sveikatos apsaugos komanda iškart taps atsakinga už istorinę imunizavimo kampaniją, kurią planuojama pradėti vėliau šį mėnesį. Tikimasi, kad vakcinavimas padės suvaldyti pandemiją, kuri Jungtinėse Valstijose jau pražudė 280 tūkst. žmonių.

Sveikatos apsaugos sekretoriumi J. Bidenas paskyrė Kalifornijos generalinį prokurorą Xavierą Becerrą (Chavjerą Beserą), o vyriausiuoju gydytoju – Viveką Murthy (Viveką Murtį), kuris šiame poste dirbo ir valdant Barackui Obamai (Barakui Obamai). JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) direktoriumi skiriama Harvardo medicinos mokyklos infekcinių ligų ekspertė Rochelle Walensky (Rošel Volenski).

„Ši patikima ir kvalifikuota lyderių komanda užtikrins aukščiausio lygio principingumą, mokslinį kruopštumą“, atsineš „krizių valdymo patirtį“, išgyvenant „vieną sunkiausių išbandymų, su kokiais yra susidūrusi Amerika“, sakė J. Bidenas.

J. Bidenas, kuris yra sakęs, kad perėmęs prezidento postą paprašys amerikiečių 100 dienų dėvėti kaukes, pažadėjo, kad jo administracija bus pačią „pirmą dieną pasirengusi mobilizuoti visus federalinės vyriausybės išteklius“ viruso plitimui stabdyti.

Prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija sulaukė daug kritikos dėl savo atsako į pandemiją. D. Trumpas menkino viruso pavojų ir ignoruodavo pagrindines apsaugos priemones, tokias kaip kaukių dėvėjimas ir socialinis atstumas.

J. Bidenas patvirtino, kad gerbiamas vyriausiasis šalies užkrečiamųjų ligų specialistas Anthony Fauci (Entonis Faučis) liks vadovauti Nacionaliniam alergijos ir užkrečiamųjų ligų institutui (NIAID) ir taip pat bus J. Bideno vyriausiasis patarėjas medicininiais COVID-19 klausimais.

J. Bidenas anksčiau pabrėžė, kad rinkdamasis darbuotojus sieks įvairovės.

Per 12 savo kadencijų Kongrese Los Andželui atstovavęs X. Becerra buvo aktyvus ispanakalbių teisių ir buvusio prezidento B. Obamos sveikatos priežiūros programos gynėjas. Šią politiką labai puolė D. Trumpas ir respublikonai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Good news!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių