J. Bidenas: kova su virusu dar nesibaigė

Plintant delta atmainos koronavirusui, JAV prezidentas Joe Bidenas dar kartą primygtinai paragino amerikiečius skiepytis. Potencialiai pavojingesnė delta atmina kai kuriose JAV dalyse jau sudaro pusę infekcijos atvejų, sakė J. Bidenas antradienį Baltuosiuose rūmuose. „Mūsų kova su virusu nesibaigė“, – pridūrė jis.

J. Bidenas paskelbė apie naujas vyriausybės priemones, kad būtų padidinti vakcinacijos rodikliai. Be kita ko, pagalbininkai bendruomenėse eis nuo durų prie durų, kad informuotų gyventojus apie vakcinaciją. Labiau bus naudojamos ir mobilios klinikos.

J. Bidenas buvo nubrėžęs tikslą iki Nepriklausomybės dienos, kuri buvo minima praėjusį sekmadienį, bent viena doze paskiepyti 70 proc. visų suaugusių šalies gyventojų. Šio tikslo per plauką nepavyko įgyvendinti.

Prezidentas antradienį pareiškė, kad iki šios savaitės pabaigos bus pilnai paskiepyta 160 mln. amerikiečių iš 330 mln. „Virusas sprunka, o Amerika sugrįžta, mes kartu sugrįžtame“, – kalbėjo J. Bidenas. Tačiau prie to esą turi prisidėti kiekvienas ir pasiskiepyti. „Tai nemokama. Tai niekad nebuvo paprasčiau. Ir tai niekad nebuvo svarbiau“, – teigė prezidentas.

J. Bidenas sakė: „Viena studija po kitos parodė, kad nuo gegužės pradžios praktiškai kiekviena hospitalizacija ir kiekvienas mirties nuo COVID-19 atvejis JAV fiksuotas tarp nesiskiepijusių asmenų“. Prezidento patarėjas pandemijos klausimais Antthony‘is Faucis praėjusį sekmadienį stočiai NBC teigė: „Jei žiūrėsime mirusiųjų skaičius, tai apie 99,2 proc. jų buvo nepasiskiepiję, o 0,8 proc. – pasiskiepiję“. Nė viena vakcina esą nėra tobula, tačiau daugumos sunkių ar mirtinų ligos atvejų galima išvengti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Yes, tovarishc Leonid Iljic BAIDEN. Padarysim jusu kadencijos iplana per pirmus metus. Ura tovarishci.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių