J. Bidenas ketina pavesti J. Yellen vadovauti JAV Iždo departamentui

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pirmadienį paskelbė, kad ketina pavesti buvusiai Federalinio rezervo sistemos vadovei Janet Yellen (Dženet Jelen) vadovauti JAV Iždo departamentui.

Jungtinės Valstijos susiduria su masiniu COVID-19 protrūkiu, dėl kurio darbo neteko milijonai darbuotojų ir gerokai sulėtėjo metinis ekonomikos augimas. Naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius vėl šoktelėjo, o Kongresas atsidūrė aklavietėje dėl papildomo finansinės paramos paketo skyrimo.

„Janet Yellen nominuojama eiti iždo sekretorės pareigas. Jei bus patvirtinta [jos kandidatūra], ji bus pirmoji moteris, vadovaujanti Iždo departamentui per 231 metų istoriją“, – sakoma J. Bideno pereinamojo laikotarpio komandos pranešime.

Jeigu Senatas patvirtins 74 metų J. Yellen kandidatūrą, jai teks spręsti finansinės pagalbos klausimą Vašingtone, jeigu įstatymų leidėjams nepavyks susitarti iki J. Bideno inauguracijos sausį.

„Dabar kaip šalis mes susiduriame su dideliais iššūkiais. Norėdami atsigauti, mes privalome atkurti Amerikos svajonę – visuomenę, kur kiekvienas žmogus gali išnaudoti savo galimybes ir dar daugiau svajoti apie savo vaikų [galimybes]“, – parašė J. Yellen socialiniame tinkle „Twitter“.

„Būdama iždo sekretorė aš dirbsiu kiekvieną dieną siekdama visiems sugrąžinti šią svajonę“, – pareiškė ji.

„Imdamasi darbo virusui sukontroliuoti ši komanda suteiks skubią ekonominę paramą Amerikos žmonėms šios ekonominės krizės metu ir padės mums atstatyti dar geresnę mūsų ekonomiką“, – sakoma J. Bideno pareiškime.

J. Yellen pareigas perimtų iš dabartinio iždo sekretoriaus Steveno Mnuchino (Stiveno Mnučino).

Jis dalyvavo rengiant 2,2 trln. JAV dolerių CARES įstatymą „Dėl ekonominio saugumo ir paramos, skiriamos dėl koronaviruso poveikio“ (angl. Coronavirus Aid, Relief and Economic Security), kurį kovo mėnesį priėmė Kongresas ir kuriame buvo numatyta paskolų ir dotacijų mažoms įmonėms programa, iškeldinimo iš būsto moratoriumas, taip pat papildomos savaitinės 600 JAV dolerių išmokos bedarbiams.

Šios programos laikytos itin svarbiomis siekiant išvengti JAV ekonomikos lėtėjimo, bet jų galiojimas baigėsi vasarą, todėl baiminamasi, kad ekonomikos aktyvumas vėl sumažės. Nepaisant derybų, S. Mnuchinui ir Kongreso respublikonams bei demokratams nepavyksta susitarti, kiek papildomų lėšų reikėtų skirti ir kur jas nukreipti.

Tokia padėtis kelia nerimą, kad JAV siekiant suvaldyti COVID-19 pandemiją, atsargiai atsigaunanti šalies ekonomika gali sulėtėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

satanistas

satanistas portretas
o kas jis toks? jis tuoj ses uz rinkimu klastojima

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Good choice!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių