J. Bidenas: D. Trumpą remiantys respublikonai yra radikaliausia politinė organizacija

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį savo pirmtako Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šalininkus respublikonus pavadino „radikaliausia“ grupe, smarkiai paaštrindamas politinę retoriką prieš svarbius rinkimus.

Komentuodamas žurnalistams galimybę, kad Aukščiausiasis Teismas panaikins teisę į abortą visoje šalyje, J. Bidenas perspėjo, kad D. Trumpo judėjimas „Padarykime Ameriką vėl didžią“ (Make America Great Again, MAGA) kelia pavojų amerikiečių vertybėms. Tokį pareiškimą prezidentas padarė artėjant lapkritį vyksiantiems kadencijos vidurio rinkimams.

„Kas bus puolama toliau? Ši MAGA minia iš tiesų yra radikaliausia politinė organizacija, kada nors egzistavusi Amerikos istorijoje, naujausioje Amerikos istorijoje“, – kalbėjo Baltųjų rūmų šeimininkas.

Pasak J. Bideno, respublikonų ekonominė politika taip pat yra „radikali, kaip ir dauguma MAGA dalykų“.

Demokratas prezidentas savo oponentų planus pavadino palankiais turtuoliams. J. Bideno teigimu, jo darbotvarkė, priešingai, yra palanki darbininkų klasei. Ši tema tikriausiai bus aktyviai gvildenama kampanijos metu prieš kadencijos vidurio rinkimus, per kuriuos bus nuspręsta, kas kontroliuos Kongresą.

2020 metais D. Trumpą įveikęs J. Bidenas savo kadencijos pradžioje dažniausiai stengėsi neminėti savo pirmtako vardo. Tačiau D. Trumpas, keliantis beprecedentį iššūkį JAV demokratijai savo tvirtinimu, kad jis yra tikrasis pastarųjų rinkimų nugalėtojas, tebėra įtakinga politinė jėga.

Nekilnojamojo turto magnatas ir buvęs realybės šou veidas šalyje tebeturi realią politinę įtaką: jo palaikymas padeda respublikonų kandidatams laimėti šiuo metu vykstančius pirminius rinkimus.

Be to, D. Trumpas ne kartą teigė, kad 2024 metais vėl sieks prezidento posto, ruošdamas dirvą galimam revanšui su J. Bidenu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Valstybės priešai abu su pelose, kretantys išdavikai, kremliaus marionetės

negi vokietis SCHOLZAS "pamiršo",

negi vokietis SCHOLZAS  "pamiršo", portretas
kuo baigėsi NACISTŲ dominavimas per II-jį pasaulinį karą !

nukaršęs JANKIS nesuvokia ,

nukaršęs JANKIS nesuvokia ,  portretas
jog JANKIAMS gyventi trukdo t u š č i a MAKAULĖ-- o ne išorinės jėgos,ir visa tai bus jų ž l u g i m o EROS pabaiga !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių