J. Biden sėkmingai pašalinti du vėžiniai dariniai

JAV pirmajai poniai Jill Biden (Džil Baiden) trečiadienį buvo sėkmingai pašalinti du vėžiniai dariniai, joks pavojaus jai nebegresia, pranešė Baltųjų rūmų gydytojas.

Prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) lydima J. Biden anksti ryte prezidentiniu sraigtasparniu nuskrido į netoli Vašingtono esančią Walterio Reedo (Valterio Rido) karinę ligoninę ambulatorinei odos darinių pašalinimo procedūrai.

Baltųjų rūmų gydytojas Kevinas O'Connoras (Kevinas O'Konoras) nurodė, kad pirmoji ponia po operacijos jaučiasi gerai.

Vėliau trečiadienį ji sugrįžo į Baltuosius rūmus.

Gydytojai iš pradžių planavo pašalinti darinį prie J. Biden dešiniosios akies ir išsiaiškinti, ar jis yra vėžinis.

„Procedūra patvirtino, kad mažas pakitimas buvo bazalioma. Visi vėžiniai audiniai sėkmingai pašalinti, – rašė K. O'Connoras. – Stebėsime šią [odos] sritį... bet nemanome, kad reikės dar kokių nors procedūrų.“

Gydytojai taip pat rado kitą darinį kairėje J. Biden krūtinės pusėje ir jis taip pat pasirodė esąs vėžinis. Darinys buvo pašalintas tos pačios operacijos metu, pranešė K. O'Connoras.

Pasak jo, taip pat buvo rastas didelio susirūpinimo nekeliantis „mažas pakitimas“ ant J. Biden kairiojo voko. Šie audiniai pagal standartinę procedūrą bus tiriami mikroskopu.

71 metų J. Biden yra vyriausia pirmoji ponia Jungtinių Valstijų istorijoje, o jos 80-metis vyras taip pat yra vyriausias prezidentas istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių