Izraelio premjeras: karas dar nesibaigė

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ketvirtadienį pareiškė, kad Gazos karas nesibaigė „Hamas“ lyderio Yahya‘os Sinwaro nužudymu, ir paragino smogikus paleisti įkaitus.

„Karas (...) dar nesibaigė. Jis yra sunkus ir mums kainuoja labai daug“, – vaizdo pranešime sakė B. Netanyahu.

Jis taip pat kreipėsi į Gazos Ruože esančius palestiniečius. „Tas, kuris sudės savo ginklus ir grąžins mūsų įkaitus – mes leisime jam toliau gyventi“, – kalbėjo Izraelio premjeras.

B. Netanyahu taip pat pažymėjo, kad „šiandien blogis patyrė stiprų smūgį“. Pasak jo, Y. Sinwaro „likvidavimas yra svarbus etapas blogio kupino „Hamas“ valdymo nuopuolyje“.

Kiek anksčiau Izraelis patvirtino, kad Y. Sinwaras buvo nukautas per operaciją pietinėje Gazos Ruožo dalyje.

Jis laikomas vienu iš 2023 m. spalio 7 d. Izraelyje surengtų žudynių organizatorių.

Tuo tarpu JAV prezidentas Joe Bidenas, reaguodamas į žinią apie Y. Sinwaro žūtį, pareiškė, kad „tai yra gera diena Izraeliui, Jungtinėms Valstijoms ir pasauliui“. Jo viceprezidentė ir Demokratų partijos kandidatė į prezidentus Kamala Harris nurodė, kad „ši akimirka suteikia mums galimybę pagaliau užbaigti karą Gazos Ruože“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

macas

macas portretas
teks vigyt i tavo paties susvinkusi krauja beniuk jei po n m nekabosi ant skersynio pas D Trumpa KT =0

Jo

Jo portretas
štai ką daro tie žydpalaikių okupantai ir žudikai su savo mėsininku netaniaku, žudo nekaltus Palestinos žmones moteris ir vaikus, kur žiūri Tarptautinis tribunolas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių