Izraelio ministras teigė prieštaraujantis Gazos Ruožo valdymui po karo

  • Teksto dydis:

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) trečiadienį pareiškė, kad nesutinka, jog žydų valstybė turėtų prisiimti karinę ar civilinę atsakomybę už Gazos Ruožo valdymą po karo.

„Pareikalavau rasti kitą alternatyvą „Hamas“ valdžiai Gazoje, tačiau nesulaukiau jokio atsakymo“, – per televiziją transliuotame pareiškime nurodė jis.

„Kartoju ir aiškiai sakau: nesutiksiu, kad Gazos Ruože būtų įkurta Izraelio karinė administracija; Izraelis neturi turėti civilinės Gazos Ruožo kontrolės“, – pridūrė ministras.

Izraelio ir „Hamas“ karas kilo po palestiniečių kovotojų spalio 7-osios išpuolio Izraelio pietuose, kai žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių gyventojų, rodo oficialūs duomenys.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 128, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 36 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo daugiau kaip 35 tūkst. žmonių, daugiausia moterys ir vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Ž pilnu tempu žygiuoja i antra hk

dvokiantys kremliaus autai

dvokiantys kremliaus autai portretas
Visus žmogžudžius į Hagos teismo narvus.

Eilinė žydų afera

Eilinė žydų afera portretas
Vis prieš kelias savaites buvo vetuoti teisė Gazoje įkurti Palestinos valstybę. Vetavo JAV ir Šveicarija. Kas po to? Palestina vėl liko be valstybės statuso. Tada vėl žydai nesustodami rėkia, kad juos puola teroristai, gaujos, nes valstybės oalestinuečiai neturi. Ir tada jau ima šis ministras demagogiškai aiškinti, lyg nenorintis imti administracinę valdžią Gazoje. Atseit, jam siūlo, o jus kaip mergytė atsisako. Visiškas marazmas. Tai žydai neturi teisės į valstybę. Tai žydai yra pačios ūemiausios kultūros tolygiai tvarto gyvulių gyvenimui. Kiek dar bus tęsiama ši nesąmonė? Lietuva neturėtų viešinti idiotų žydų pasisakymų. Žydai bus išnaikinti, valstybės jie neturės. Žydų vaikai idiotai išsigimę, jie neturi jokios ateities.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių