Izraelio gynybos ministras: padaryta pažanga sprendžiant klausimus dėl JAV ginklų tiekimo

  • Teksto dydis:

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) trečiadienį po derybų su aukšto rango pareigūnais Vašingtone pareiškė, kad padaryta pažanga sprendžiant žydų valstybei susirūpinimą keliančius klausimus dėl JAV ginklų tiekimo.

„Per susitikimus padarėme didelę pažangą, pašalinome kliūtis ir pašalinome trukdžius“, – nurodė jis.

Jo teigimu, pažanga padaryta įvairiais klausimais, įskaitant pajėgų sutelkimą ir šaudmenų pristatymą.

„Norėčiau padėkoti JAV administracijai ir Amerikos visuomenei už nuolatinę paramą Izraelio valstybei“, – pridūrė Y. Gallantas.

Trečiadienį gynybos ministras Vašingtone kalbėjosi su JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) patarėju nacionalinio saugumo klausimais Jake'u Sullivanu (Džeiku Salivanu). Jis taip pat buvo susitikęs su valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu (Entoniu Blinkenu) ir gynybos sekretoriumi  Lloydu Austinu (Loidu Ostinu).

Anksčiau šį mėnesį Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) viešai išsakė priekaištus J. Bideno administracijai dėl to, kad ši esą lėtina ginklų tiekimą žydų valstybei.

Tačiau JAV pareigūnai šiuos Izraelio teiginius neigia.

Trečiadienį Izraelio gynybos ministras nedetalizavo derybų detalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Žydų pseudo valstybė atsirado žydams naikinant palestiniečius ir okupuojant svetimą teritoriją. Žydams žudikams talkina JAV fašistai ir Europos naciai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių