Italijos parlamentas paleidžiamas prieš kovą vyksiančius rinkimus

  • Teksto dydis:

Italijos prezidentas Sergio Mattarella (Serdžas Matarela) ketvirtadienį paleido parlamentą, šaliai ruošiantis kovą vyksiantiems įtemptiems visuotiniams rinkimams.

Prognozuojama, kad artėjantis balsavimas, tikriausiai vyksiantis kovo 4-ąją, šaliai gali atnešti naują netikrumo laikotarpį.

Tikėtina, kad balsai maždaug po lygiai pasiskirstys tarp dešiniųjų, centro kairiųjų ir populistinio „Penkių žvaigždučių“ judėjimo, tad naujajame parlamente gali nebūti aiškios daugumos.

Vis dėlto Italijoje, nuo 1946 metų turėjusioje 64 vyriausybes, nestabilumas – tikrai jokia naujiena..

Dabartinis premjeras Paolo Gentiloni (Paolas Džentilonis) – jau trečias kabineto vadovas nuo 2013 metų parlamento rinkimų.

P. Gentiloni ketvirtadienį apsilankė pas S. Mattarella ir paskelbė, kad parlamentas atliko savo darbą – 2018 metų biudžetas buvo priimtas praeitą savaitę.

Tuomet S. Mattarella „pasirašė įsaką, paleidžiantį Senatą ir Deputatų Rūmus“, sakoma premjero biuro pranešime.

Anksčiau ketvirtadienį vyriausybės vadovas pasistengė padrąsinti šalį ir per spaudos konferenciją apžvelgė savo darbo metus.

„Nors pradžia buvo keistoka – kaip šio 17-ojo parlamento atveju – ilgainiui ji pasirodė esanti vaisinga. Tiesa ta, kad Italija atsigavo po sunkiausios pokario laikotarpio krizės“, – sakė P. Gentiloni.

„Italai žino, kad ateinančiomis savaitėmis, kaip įprasta, dėmesio centre bus rinkimų kampanija, – pridūrė jis. – Tačiau, mano mieli tėvynainiai, patikinu jus, kad vyriausybė tempo nesulėtins. Vyriausybė vadovaus, vadovaudamasi konstitucijos ir įstatymų nubrėžtomis ribomis.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių