Italija: sąjungininkės pasirengusios naujoms sankcijoms Rusijos atžvilgiu

Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga sutarė dėl būtinybės didinti spaudimą Rusijai taikant naujas sankcijas, antradienį pranešė Italijos vyriausybė.

Savo pareiškime vyriausybė pridūrė, kad sąjungininkės sutarė, jog būtina „didinti Maskvos tarptautinę izoliaciją“.

Apie šį sprendimą paskelbta po JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) sušaukto virtualaus sąjungininkių susitikimo karui Ukrainoje aptarti.

Be J. Bideno konferencijoje dalyvavo Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Rumunijos, Lenkijos, Italijos, Kanados ir Japonijos lyderiai.

Susitikime taip pat dalyvavo NATO vadovas Jensas Stoltenbergas, Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis).

„Toliau griežtinsime sankcijas Rusijai ir didinsime finansinę ir saugumo pagalbą Ukrainai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė U. von der Leyen.

Italijos vyriausybės pareiškime taip pat dar kartą patvirtintas bendras įsipareigojimas diversifikuoti energijos šaltinius ir mažinti priklausomybę nuo Rusijos tiekimo.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos patvirtino, kad kovos šalies rytuose suintensyvėjo, prezidentui Volodymyrui Zelenskiui pareiškus, kad Rusija pradėjo daugelio prognozuotą puolimą Donbase.

Rusijai nepavykus užimti Ukrainos sostinės Kyjivo, rusų karinė kampanija buvo nukreipta į Donbasą, kurį nuo 2014 metų iš dalies kontroliuoja promaskvietiški separatistai.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijanaujos sankcijosJAVEuropos Sąjunga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių