Ispanijos vyriausybė: šalis saugi turistams, nors COVID-19 atvejų skaičius išaugęs

Ispanija tebėra saugi šalis turistams, nepaisant nerimą keliančio fakto, kad kai kuriose jos dalyse pastarosiomis savaitėmis padaugėjo koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, antradienį pareiškė vyriausybė.

„Norime nusiųsti aiškią žinutę dėl pasitikėjimo mūsų šalimi... Esame saugi vieta, pasiruošusi ir sustiprinusi save kovai su virusu ir bet kokiais protrūkiais“, – po eilinio vyriausybės posėdžio sakė jos atstovė Maria Jesus Montero (Marija Chesus Montero).

Ispanija, per pandemiją jau praradusi per 28 tūkst. gyvybių ir patyrusi didžiulių ekonominių nuostolių, patyrė dar vieną smūgį, kai turizmo milžinė TUI atšaukė visus britų kelionių užsakymus į žemyninę Ispaniją nuo pirmadienio iki rugpjūčio 9 dienos.  

Šis žingsnis buvo žengtas reaguojant į šeštadienį vėlai vakare Londono paskelbtą sprendimą iš Ispanijos grįžtantiems keliautojams taikyti dviejų savaičių karantiną.

Be to, Prancūzija ir Vokietija paragino savo keliautojus nevykti į tam tikras Ispanijos dalis, kur padaugėjo užsikrėtimo COVID-19 atvejų.

M. J. Montero savo ruožtu pabrėžė, kad viena iš Ispanijos stiprybių yra jos kokybiška sveikatos apsaugos sistema.

„Vienas iš įrodymų, kad ji veikia gerai, yra tas, kad regionuose [užsikrėtimo] atvejai nustatomi anksti, aktyvuojama izoliacija ir [viruso] sulaikymo priemonės“, – kalbėjo vyriausybės atstovė. Ji nurodė, kad pusė visų patvirtintų COVID-19 atvejų yra besimptomiai.

„Visi skaičiai rodo, kad situacija didžiojoje šalies dalyje yra gera, regiono pareigūnai fiksuoja tik žemą sergamumą“, – teigė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių