Ispanijoje daugėjant COVID-19 atvejų, Madridas griežtina apribojimus

Ispanijos sostinėje Madride kaukės vėl bus privalomos visais atvejais esant viešoje vietoje.

Kaukes Ispanijos gyventojai privalėjo dėvėti jau nuo gegužės 21 d., tačiau tik tais atvejais, kai neįmanoma laikytis saugaus atstumo.

Pastarosiomis savaitėmis beveik visi Ispanijos regionai paskelbė, kad kaukes reikės dėvėti visais atvejais, net ir laikantis saugaus atstumo, o Madridas yra vienas paskutinių regionių, priėmusių tokį nutarimą.

Pranešama, kad Ispanija šiuo metu kovoja su 361 aktyviu protrūkiu, apimančiu 4 100 naujų COVID-19 atvejų, o užsikrėtusiųjų skaičius kas dvi savaites išauga daugiau nei trigubai.

Jungtinė Karalystė paskelbė įvedanti privalomą saviizoliaciją visiems atvykstantiems iš Ispanijos, o Prancūzija bei Vokietija paskelbė rekomendacijas vengti kelionių į labiausiai paveiktas Ispanijos teritorijas.

„Skelbiame, kad nuo šiol kaukių dėvėjimas bus privalomas visose viešosiose vietose, nors žinome, kad dauguma Madrido gyventojų jas ir taip dėvi“, – teigė regiono bendruomenės pirmininkė Isabela Diaz Ayuso.

Pagal nutarimą, kaukes reikės dėvėti ir lankantis barų ir kavinių terasose, kur leidžiama susiburti ne didesnėms nei 10 asmenų grupėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių