Ispanija supaprastino darbuotojų iš užsienio legalizavimą

Ispanija antradienį supaprastino darbuotojų iš užsienio legalizavimą, bandydama mažinti „šešėlį“ ir reguliuoti įdarbinimą darbo jėgos stokojančiuose sektoriuose, įskaitant svetingumo ir žemės ūkio sritis.

Vyriausybės įsakymu reformuojamas imigracijos įstatymas ir palengvinamos sąlygos Ispanijos darbdaviams samdyti darbuotojus jų šalyse. Taip pat supaprastintas darbo leidimų išdavimas Ispanijoje jau esantiems darbuotojams.

Migracijos ministerija pripažino, kad ankstesnės procedūros „dažnai vykdavo lėtai ir neadekvačiai“, o tai lėmė didelius socialinius ir ekonominius kaštus šaliai.

Apskaičiuota, kad pogrindinėje Ispanijos ekonomikoje dirba apie 500 tūkst. žmonių.

„Šios priemonės suteiks mums geresnių įrankių migracijos keliamiems iššūkiams spręsti“, – po vyriausybės posėdžio spaudos konferencijoje sakė socialinės apsaugos ir migracijos ministras Jose Luisas Escriva (Chosė Luisas Eskriva).

Darbuotojai iš užsienio, pragyvenę šalyje ne mažiau kaip dvejus metus, galės prašyti laikinų leidimų gyventi, jei užsirašys į kursus darbams tam tikruose sektoriuose.

Tarptautiniai studentai galės pradėti dirbti Ispanijoje baigę studijas ir nebeturės laukti trejų metų. Užsienio studentams taip pat bus leidžiama studijuojant dirbti iki 30 valandų per savaitę. Užsieniečiai, galintys įrodyti, kad Ispanijoje buvo ne mažiau kaip dvejus metus, ir dirbę be dokumentų mažiausiai pusmetį, taip pat galės prašyti darbo leidimų.

J. L. Escriva sakė, jog ministerija atnaujins sričių, kurioms trūksta darbuotojų, sąrašą, kad darbo rinkos vaizdas būtų aiškesnis. Kai kuriems sektoriams, pavyzdžiui, svetingumo ir žemės ūkio, darbuotojų Ispanijoje trūksta nuolat, tad verslas dažnai naudojasi dokumentų neturinčių migrantų paslaugomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių